Podjetja 23.2.2021 12:52

Srbija in Slovenija s skupno konferenco za pospešitev investicij

Beograd, 23. februarja - Srbija in Slovenija poleti ali jeseni načrtujete skupno investicijsko konferenco. "Verjamemo, da bomo s tem še pospešili rast slovenskih investicij v Srbiji in srbskih v Sloveniji," je po pogovoru s slovenskim gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom izpostavila srbska ministrica za trgovino, turizem in telekomunikacije Tatjana Matić.

Ljubljana.
Zastave Srbije, Slovenije in Evropske unije.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot sporočilo srbskega ministrstva povzema tamkajšnja tiskovna agencija Tanjug, bo čas izvedbe konference odvisen od epidemioloških razmer, a najpozneje v začetku jeseni. Matićeva je prepričana, da bo konferenca še pospešila gospodarsko sodelovanje.

Slovenski gospodarski minister Počivalšek pa je po poročanju Tanjuga izpostavil, da se bodo potenciali za gospodarsko sodelovanje med Srbijo in Slovenijo po pričakovanjih okrepili na vseh področjih. "Najprej pa bomo rešili vprašanje prehoda meja, da bodo lahko državljani Srbije in Slovenije nemoteno prehajali meje obeh držav," je napovedal minister.

Počivalšek se je v pogovoru s srbsko kolegico dotaknil tudi srbskega sistema cepljenja proti covidu-19 in po poročanju Tanjuga dejal, da si lahko Slovenija Srbijo vzame za zgled.