Podjetja 22.2.2021 17:44

Slovenska obrambna industrija na sejmu v Abu Dabiju

Abu Dabi, 22. februarja - Med več kot 900 razstavljalci na sejmu IDEX, osrednjem sejmu s področja obrambne industrije in varnosti na območju Bližnjega vzhoda in severne Afrike, ki ga je od nedelje do četrtka mogoče obiskati v Abu Dabiju, se predstavlja tudi slovenska obrambna industrija. Pod okriljem agencije Spirit Slovenija je na sejmu navzočih 10 podjetij in institucij.

Sejem IDEX je namenjen predstavitvi izdelkov in tehnologij s področja varnosti in obrambe in velja za enega pomembnejših sejemskih dogodkov na svojem področju v regiji. Čeprav trenutne razmere in okoliščine izvedbi sejemskega dogodka v fizični obliki niso naklonjene, so se organizatorji vseeno odločili izpeljati dogodek v živo.

Slovenska obrambna industrija se na sejmu, ki ga od leta 1993 v Abu Dabiju pripravijo vsako drugo leto, tokrat drugič predstavlja na skupnem razstavnem prostoru. Navzočih je osem slovenskih podjetij (Arex, Armas, C-Astral, Dat-Con, Prevent&Deloza, Timtec, Valhalla Turrets in 365 Plus) ter dve instituciji (Grozd obrambne industrije Slovenije in ministrstvo za obrambo).

Podjetja predstavljajo zanimive in inovativne izdelke, v katere je bilo vloženega veliko vrhunskega znanja in ki dosegajo najvišje svetovne standarde kakovosti, so sporočili iz agencije Spirit.

Na prejšnjem sejmu IDEX leta 2019 se je na 168.000 kvadratnih metrih predstavilo 1310 razstavljalcev iz 176 držav, obiskalo pa ga je več kot 130.000 obiskovalcev.