Turizem 13.2.2021 7:45

Dolina Soče med 10. najboljšimi evropskimi destinacijami

Bovec, 13. februarja - Dolina Soče se je uvrstila med 10 najboljših evropskih turističnih destinacij v letošnjem letu. Z nazivom najboljša evropska destinacija 2021 (European Best Destinations) se je okitilo portugalsko mesto Braga, dolina Soče pa se je uvrstila na deveto mesto, so sporočili iz Turizma Dolina Soče.

Tolmin.
Dolina reke Soče.
Foto: STA
Arhiv STA

Popotniki so v glasovanju za 10 najboljših destinacij v letošnjem letu na drugo mesto postavili italijanski Rim, na tretje pa hrvaški Cavtat. Sledijo italijanske Firence, romunsko mesto Sibiu, francoski Pariz, grška Kefalonija, črnogorski Kotor, slovenska dolina Soče in španski Kanarski otoki.

Dolina Soče je odlična destinacija v naravi za družine, športnike in zaljubljence. Če iščete soteske, slapove, jezera, jame, reke, pa tudi tradicijo, znanje in izkušnje ter neverjetno gastronomijo, je to pravi naslov. Destinacija je raj za aktivnosti in doživetja v naravi, piše v obrazložitvi izbora European Best Destinations.

V njej so Slovenijo izpostavili kot državo, kjer sta v ospredju trajnostni turizem in narava, priporočili pa so tudi obisk Bohinja.