19.1.2021 17:30

V dijaških domovih v novem šolskem letu razpisanih 2186 mest

Ljubljana, 19. januarja - V razpisu prostih mest za novince v vzgojnem programu dijaških domov, ki ga je danes objavilo ministrstvo za izobraževanje, je za šolsko leto 2021/2022 predvidenih skupaj 2186 mest. To je 27 mest več kot v tekočem šolskem letu in 609 prostih mest več od števila dejansko sprejetih novincev v lanskem letu.

Kandidati, ki želijo v šolskem letu 2021/2022 bivati v dijaškem domu, bodo morali do 2. aprila izbranemu dijaškemu domu poslati izpolnjeno prijavnico, ki bo na voljo v dijaških domovih in na spletnih straneh portala gov.si in e-uprava. Vsak kandidat se lahko prijavi samo za en dijaški dom, v katerem želi bivati, izhaja iz razpisa, objavljenega na spletni strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Kandidati lahko prijave prenesejo v drug dijaški dom do 22. aprila. Do tega roka lahko prvo prijavo oddajo tudi kandidati, ki bi zaradi prenosa prijave v drugo srednjo šolo želeli bivati v dijaškem domu.

O morebitnih omejitvah vpisa bodo kandidati obveščeni do 27. maja, informacija pa bo objavljena na spletnih straneh ministrstva in dijaških domov. Vpis v dijaške domove brez omejitve vpisa bo potekal do 21. junija, za vpisane v srednje šole z omejitvijo vpisa v drugem krogu vpisnega postopka pa do 30. junija.

Vpis v dijaške domove z omejitvijo vpisa bo potekal do 9. julija. Tudi vpis na prosta mesta za kandidate, ki niso bili izbrani v dijaških domovih z omejitvijo vpisa, bo potekal do tega dne, po tem datumu do 30. septembra pa še vpis na prosta mesta za kandidate, ki se niso prijavili v prvem roku, torej do 2. aprila.