19.1.2021 14:27

Slovenski otroci na mednarodnem tekmovanju Brainobrainfest dosegli izjemne rezultate

Ljubljana, 19. januarja - V soboto je potekalo šesto mednarodno tekmovanje Brainobrainfest, ki so ga prvič izvedli prek spleta, udeležilo pa se ga je okrog 25.000 otrok iz 45 držav. Otroci so se pomerili v reševanju različnih nalog, med drugim hitrostnega računanja. Tekmovanja se je udeležilo 300 slovenskih otrok, ki so dosegli izjemne rezultate, so sporočili iz programa.

Kot je v sporočilu za javnost zapisala vodja programa Brainobrain v Sloveniji Tea Grbič, so si slovenski tekmovalci priborili kar 26 najvišjih nagrad champion pokalov, 61 zlatih medalj in kup srebrnih odličij, s čimer so se "tako kot že prejšnja leta znašli v samem vrhu tekmovanja".

Vse spretnosti so otroci spoznali in izurili v obšolskem programu Brainobrain, ki je med drugim namenjen spodbujanju enakomernega razvoja leve in desne polovice možganov. Obiskujejo ga otroci od 4. do 14. leta starosti, že najmlajši pa se tam naučijo sposobnosti hitrega seštevanja, odštevanja, množenja in deljenja večmestnih števil brez kakršnihkoli pripomočkov. Poleg tega pa usvojijo tudi pomembne veščine, kot so urjenje spomina, osredotočenost, kreativnost, vizualizacija, samozavest, vodstvene sposobnosti in razmišljanje izven okvirja, so zapisali v sporočilu.

Z Brainobrain programom in tekmovanjem otroci po besedah Grbičeve ne razvijajo le mentalnih sposobnosti, ampak se naučijo tudi medsebojnega sodelovanja, tekmujejo sami s seboj, se družijo in pridobivajo dragocene življenjske izkušnje. Metoda Brainobrain je za leto 2017 prejela prestižno nagrado Best Kids Education Brand Award.