Podjetja 12.1.2021 17:32

Spar Slovenija s svojimi kupci poskrbel za rekordno donacijo Anini zvezdici

Ljubljana, 12. januarja - Anina zvezdica in Spar Slovenija sta ob koncu leta ponovno združila moči v svoji tradicionalni dobrodelni akciji Pomagajmo skupaj. Že deveta zaporedna akcija je dosegla daleč največji uspeh doslej, saj je podjetje ob izjemnem odzivu in pomoči svojih kupcev polepšal praznike kar 3270 družinam in posameznikom, ki živijo v hudem pomanjkanju.

Ljubljana.
Zbrana živila v humanitarni akciji Anina zvezdica.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so danes sporočili iz podjetja, sta v minulem letu solidarnost in čut za sočloveka pridobila nov pomen, saj so se v luči težkih razmer številne družine in posamezniki soočili s pomanjkanjem.

V želji, da bi jim polepšala decembrske dni in pričarala čarobne praznike, sta Spar Slovenija in Anina zvezdica že deveto leto zapored pripravila tradicionalno dobrodelno akcijo. V podjetju so Anini zvezdici darovali hrano v vrednosti 20.000 evrov, k sodelovanju pa ponovno povabili tudi svoje kupce in doživeli neverjeten odziv. S skupnimi močmi so osrečili kar 3270 družin in tako pokazali, da Slovenci znamo stopiti skupaj ter da dobrodelnost ni le beseda na papirju.

Ob zaključku akcije se je tudi pobudnica projekta Ana Lukner Roljič zahvalila vsem, ki so prispevali za družine v stiski: "V sodelovanju s podjetjem Spar Slovenija že vrsto let pišemo neverjetno zgodbo, ki osrečuje na tisoče otrok, družin in posameznikov iz cele Slovenije. Hvala vsem Sparovim kupcem za sodelovanje. Močno čutim, da smo izjemno povezani in preprosto želimo pomagati. Ko delujemo iz srca, delamo čudeže. Dajati pomeni zares živeti," so njene besede povzeli v sporočilu za javnost.