Turizem 10.1.2021 8:22

Pogled na ptujski grad in trg v živo preko spleta

Ptuj, 10. januarja - Pogleda na znamenito veduto s ptujskih gradom in na enega osrednjih ptujskih trgov poslej nista dostopna le obiskovalcem Ptuja, ampak tudi vsem, ki bi utrip enega najstarejših slovenskih mest želeli spremljati virtualno. Zavod za turizem Ptuj je namreč v sodelovanju s televizijo PeTV pri peš mostu čez Dravo in na Mestnem trgu postavil kameri.

Ptuj. Pogled na Ptujski grad. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ptuj.
Pogled na Ptujski grad.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Kameri preko spletne povezave https://www.visitptuj.eu/info/ptuj-v-zivo/ v živo vse dni v letu prikazujeta ti dve prepoznavni turistični točki Ptuja.

"Trenutne epidemiološke razmere žal še vedno ne omogočajo, da bi obiskovalci od drugod lahko v živo občudovali lepote našega starodavnega mesta. Odločili smo se izkoristiti možnosti, ki nam jih ponuja splet, in jim približati turistično destinacijo Ptuj vsaj virtualno. Seveda v upanju, da obiskovalce navdahnemo za obisk v živo takoj, ko bo le mogoče," je ob tem sporočila direktorica ptujskega zavoda za turizem Tanja Srečkovič Bolšec.

Za izvedbo postavitve dveh kamer in tehnično podporo pri projektu je poskrbela televizija PeTV, ki deluje v okviru javnega podjetja Javne službe Ptuj. "Z veseljem smo pristopili k projektu, ki bo pripomogel k povečanju prepoznavnosti našega mesta," je povedal odgovorni urednik televizije Miha Masten.