Mediji 6.1.2021 16:55

Nov mejnik za 24ur.com - v enem mesecu z milijonom uporabnikov

Ljubljana, 6. januarja - Spletni portal 24ur.com je decembra lani zabeležil milijon različnih uporabnikov, kar je rekord med domačimi spletnimi mesti, so danes sporočili iz medijske hiše Pro Plus, pod okrilje katere sodi omenjeni portal.

Ljubljana. Voditelji dnevnoinformativne oddaje 24UR na televiziji POP TV - Edi Pucer, Darja Zgonc, Petra Kerčmar in Jani Muhič. Foto: Pro Plus/Urša Premik

Ljubljana.
Voditelji dnevnoinformativne oddaje 24UR na televiziji POP TV - Edi Pucer, Darja Zgonc, Petra Kerčmar in Jani Muhič.
Foto: Pro Plus/Urša Premik

Po podatkih raziskave Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS) spletno stran tako dnevno obišče vsak drugi Slovenec, med celotno spletno populacijo pa 24ur.com dosega 71 odstotkov uporabnikov.

"Spletna stran 24ur.com v več kot dveh desetletjih svojega obstoja dokazuje, da ostaja v vrhu slovenskega medijskega prostora. Izjemno usklajena ekipa in odlični dnevni uredniki vsak dan skrbijo, da imajo uporabniki 24ur.com hitre, zanesljive, neodvisne in uporabne informacije na dlani," navajajo v Pro Plusu.

Rekorda med domačimi spletnimi stranmi celotna ekipa ne jemlje kot nekaj, kar bi bilo samoumevno, temveč kot priznanje bralk in bralcev, da ob ključnih trenutkih aktualnega družbenega in političnega dogajanja posežejo po kakovostnem novinarstvu in dostopajo do 24ur.com iz več naprav, računalnikov, tablic ali pametnih telefonov.

"Dolgoročni cilji naše ekipe so s tem mejnikom izpolnjeni, hkrati pa postavljeni novi na ramenih te odgovornosti. Načrtujemo še boljše vsebine s še boljšo uporabniško izkušnjo. V času dolgotrajnih izrednih dogodkov - politične krize, pandemije, potresov - je obisk na naši spletni strani pokazatelj, da javnost potrebuje zanesljive, neodvisne in hitre informacije," ob tem mejniku poudarja odgovorni urednik spletne strani 24ur.com Jure Tepina

"Vsesplošna erozija zaupanja v medije koristi le ozkemu političnemu krogu, je pa dejstvo, da 95 odstotkov ljudi, ki obiskujejo novičarske strani, pride po informacije na 24ur.com. Ti uporabniki, kljub večkrat upravičeni kritiki, v nas prepoznajo kakovostno novinarstvo, ki mora še posebno v sedanjih časih ostati takšno, kot ga pri nas dobijo - kakovostno, zanesljivo in neodvisno. Tega zaupanja nihče od nas ne jemlje lahkotno in smo zanj zelo hvaležni," je še dodal.

Spletna stran 24ur.com je sicer po navedbah Pro Plusa lani novembra osvojila že tretje leto zapored naziv najboljšega medijskega portala v regiji, ki poteka pod okriljem portala Media Daily.