Ljubljana, 13. decembra - Pod okriljem multimedijskega centra RTV Slovenija je v sodelovanju uredništev mladinskih programov na Radiu in Televiziji nastal Skit. Posebno spletno mesto za mlade združuje dnevnoaktualne teme, izpovedi posameznikov po meri mladih in interaktivne vsebine, ki nastajajo v okviru Uredništva za nove medije in vsebine.

Skit je splet vsebin "mladih za mlade", kjer prikazujejo edinstvene dogodke v družbi in pojasnjujejo fenomene, ki nas obkrožajo. Pozornost posvečajo predvsem sodobnemu podajanju informacij preko video vsebin in podkastov.

Platforma predstavlja prostor v sožitju s sodobnimi družbenimi omrežji, skozi katerega se zlivata mladostna energija in razlage sveta okoli ter znotraj nas.

Posebna pozornost je namenjena video vsebinam, v katerih bodo predstavili posameznike, ki s svojimi zgodbami mladim dajejo zgled z vidika osebne moči in poguma. Preko tovrstnih izpovedi nameravajo denimo predstaviti transseksualno osebo, nekdanjega zasvojenca, študentsko mamo, dekle, ki se bori z osamljenostjo, mamo, ki je doživela poporodno depresijo, ter dekleti, ki delujeta kot ambasadorki Unicef junior.

Mlajše in starejše iz istih poklicev ali drugih skupnih področij postavljajo pred enaka vprašanja in pustijo, da v medgeneracijski simbiozi pripovedujejo, kako različne okoliščine vplivajo oziroma so vplivale na njih.

Cilj ustvarjalcev je, da Skit postane skupnost, ki se bo razvijala in rasla ob vsebinah RTV Slovenija, z leti pa prerasla v arhiv časa.