#družba 22.11.2020 15:56

Slovenija ima tudi košarkarsko e-reprezentanco

Ljubljana, 22. novembra - Po štirih kvalifikacijskih turnirjih in sobotnem finalu je znanih osem igralcev, ki so si s spretnostjo pri igranju računalniške igre NBA 2K21 na igralni konzoli Sony PlayStation priigrali mesto v prvi košarkarski e-reprezentanci Slovenije.

Ljubljana. Prva slovenska košarkarska e-reprezentanca. Foto: Košarkarska zveza Slovenije

Ljubljana.
Prva slovenska košarkarska e-reprezentanca.
Foto: Košarkarska zveza Slovenije

Slovenijo bodo na e-športnih turnirjih pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) zastopali Gašper "gaps" Kemperle iz Škofje Loke, Nino "GreatFusilli" Rakitas iz Velenja (oba obramba), Žiga "Shejvi" Gaber iz Murske Sobote, Nik "urbi" Urbas iz Miklavža na Dravskem polju, Bor "basket914" Šteblaj iz Novega mesta (vsi centri), David "Babo23" Babič iz Šenčurja, Jani "dzani55" Žibert iz Slovenskih Konjic ter Andraž "Andi" Kores iz Miklavža na Dravskem polju kot napadalci.

E-reprezentanca je bila izbrana na podlagi strokovnih ocen Košarkarske zveze Slovenije na področju košarkarskih mehanik ter specifičnega znanja mehanik v igri NBA 2K21 s strani Društva za elektronske športe (spid.si).

Pomemben element za aktivacijo skupnosti so bili tudi spletni prenosi v živo, ki si jih je na platformah Facebook, YouTube in Twitch ogledalo več kot 20.000 navdušencev nad računalniškimi igrami ter košarko.

"Vstop Košarkarske zveze Slovenije na virtualna košarkarska igrišča je odlično uspel. Lepo število prijavljenih igralcev je prikazalo ogromno računalniškega in košarkarskega znanja. Osmerici novopečenih slovenskih reprezentantov čestitam za uvrstitev v izbrano vrsto. Hkrati sem prepričan, da se ne bodo zadovoljili le z uvrstitvijo v e-reprezentanco, temveč želijo na tej novi poti tudi napredovati," je povedal Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS.