20.11.2020 14:29

Novi predsednik sektorske skupine mreže Enterprise Europe Network prihaja z IJS

Ljubljana, 20. novembra - Sodelavec centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu Jožef Stefan (IJS) Levin Pal je prevzel vodenje sektorske skupine, ki je znotraj mreže Enterprise Europe Network pod pokroviteljstvom Evropske komisije zadolžena za mednarodno povezovanje podjetij ter prenos novih tehnologij iz raziskovalnih organizacij v gospodarstvo.

Skupina BioChemTech šteje 29 članov iz držav članic EU ter Japonske, Srbije, Škotske, Turčije, Združenega kraljestva in ZDA. Skupina z namenom povezovanja med srednjimi in malimi podjetji na EU in globalnem trgu ter povezovanja z raziskovalci in ključnimi deležniki deluje pod okriljem Evropske komisije, so sporočili z IJS.

"Pal je v sektorski skupini z nadpovprečnimi rezultati pri sklenjenih raziskovalnih in poslovnih partnerstvih uspešno izpolnjeval poslanstvo sektorske skupine BioChemTech," so izpostavili.

Enterprise Europe Network je v podporo majhnim in srednje velikim podjetjem ustanovil generalni direktorat za podjetništvo in industrijo Evropske komisije. S 600 centri v več kot 50 evropskih državah in približno 4000 izkušenimi strokovnjaki, povezanimi v enotno mrežo, je to največja mreža v EU na področju nudenja strokovnega znanja in storitev podjetjem, univerzam, raziskovalnim organizacijam, tehnološkim centrom in drugim poslovnim in inovacijskim institucijam.