Podjetja 22.11.2020 8:02

Britanski bolnišnici izbrali rešitev ljubljanskega podjetja Better

Ljubljana, 22. novembra - Psihiatrični bolnišnici iz Oxforda in Londona sta za elektronsko predpisovanje in izdajanje zdravil izbrali rešitev OPENeP, ki so jo razvili v ljubljanskem podjetju Better. South London and Maudsley NHS Foundation Trust (SLAM) rešitev že uporablja, bolnišnica v Oxfordu pa bo z implementacijo začela v kratkem.

Ljubljana.
Ljubljansko podjetje s področja e-zdravstva Better.
Foto: https://www.better.care/

Poleg rešitve za elektronsko predpisovanje in izdajanje zdravil bodo v Oxfordu implementirali še dve Bettrovi rešitvi in sicer Better klinični portal ter modul za alergije.

Programska rešitev OPENeP zmanjšuje možnost napak, saj sistem za podporo pri odločanju preverja možne interakcije med zdravili, obenem pa izboljšuje sodelovanje med zdravstvenimi delavci, saj so vse informacije o stanju bolnika na voljo vsem udeleženim v procesu zdravljenja. V času epidemije novega koronavirusa pa ima elektronsko predpisovanje zdravil prednost tudi glede zmanjšanja tveganja okužb.

OPENeP je celovit elektronski sistem, ki ga že uporabljajo v številnih bolnišnicah v Veliki Britaniji, med njimi v univerzitetnem kliničnem centru v Plymouthu, bolnišnica v Tauntonu v Somersetu, bolnišnice Wye Valley v Herefordu in Dartfordu ter omenjena najstarejša psihiatrična ustanova na svetu SLAM.

Better je s svojo rešitvijo med drugim prisoten tudi v Švici, Avstraliji in na Novi Zelandiji. V Sloveniji so ga uvedli na Pediatrični kliniki v Ljubljani, na Onkološkem Inštitutu in v Enoti za intenzivno terapijo Infekcijske klinike v Ljubljani.

Podjetje pomaga transformirati zdravstvo z odprtimi podatkovnimi platformami in spremljajočimi digitalnimi rešitvami, ki zdravstvenim organizacijam omogočajo boljši nadzor nad podatki in delovnimi procesi, z namenom izboljšanja oskrbe bolnikov. Njihove platforme namreč omogočajo shranjevanje zdravstvenih zapisov na ravni bolnišnic, regij ali držav, obenem pa predstavljajo temelj za razvoj uporabnikom prijaznih digitalnih aplikacij, ki ustrezajo potrebam obremenjenega zdravstvenega osebja.

Na platformi je sicer varno shranjenih že več kot 22 milijonov zdravstvenih zapisov pacientov oziroma več kot 1500 bolnišnic v 15 državah.

Better si je v treh desetletjih tehnoloških inovacij pridobil zaupanje vodilnih zdravstvenih centrov, otroških in splošnih bolnišnic ter raziskovalnih in drugih zdravstvenih ustanov po vsem svetu, med drugim v Veliki Britaniji, Nemčiji, Rusiji, Italiji ter na Nizozemskem in Finskem.