22.11.2020 10:30

Projekt Noč ima svojo moč tudi s serijo predavanj ZnaČAJ znanosti

Ljubljana, 22. novembra - V novembru, pod okriljem Evropske noči raziskovalcev in v sklopu projekta Noč ima svojo moč, poteka cikel poljudnih predavanj ZnaČAJ znanosti. Predavanja potekajo preko spletnega orodja Zoom in so brezplačna, število mest pa je omejeno. ZnaČAJi znanosti so predavanja o aktualnih temah na poljuden način, namenjena vsem radovednim.

Ljubljana. Serija poljudnoznanstvenih predavanj ZnaČAJ znanosti. Foto: https://www.he.si/

Ljubljana.
Serija poljudnoznanstvenih predavanj ZnaČAJ znanosti.
Foto: https://www.he.si/

Ljubljana. Noč raziskovalcev 2020. Foto: Ustanova Hiša eksperimentov

Ljubljana.
Noč raziskovalcev 2020.
Foto: Ustanova Hiša eksperimentov

Projekt Noč ima svojo moč so sooblikovali konzorcijski partnerji Institut Jožef Stefan, Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo, Tehniški muzej Slovenije in koordinatorica projekta Ustanova Hiša eksperimentov. Predavanja ZnaČAJ znanosti sicer Hiša eksperimentov prireja že od leta 2004.

Prijava na predavanja je dostopna na spletni povezavi https://www.nocmoc.eu., več informacij o že izvedenih ZnaČAJih in naslednjih terminih pa je dostopnih na https://www.he.si/predavanja.

Dogajanje v okviru Evropske noči raziskovalcev bo sicer svoj vrhunec doseglo v petek, 27. novembra, ko se bodo tekom dne in tudi čez noč zvrstile različne delavnice, znanstvene dogodivščine, pogovori z raziskovalci, virtualne razstave in drugo.