Podjetja 19.11.2020 15:13

Računovodska hiša Unija se je združila s hrvaško družbo Data-Link

Ljubljana, 19. novembra - Računovodska hiša Unija se je v minulih dneh združila z največjim ponudnikom računovodskih in svetovalnih storitev na Hrvaškem, s podjetjem Data-Link. Podjetje bo na Hrvaškem tržišču odslej delovalo pod blagovno znamko Data-Link Unija, so sporočili iz Unije, kjer so poudarili, da jim bo združitev prinesla konkurenčno prednost v regiji.

Ljubljana. Predsednik uprave Unija-računovodska hiša Miran Pikovnik. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Predsednik uprave Unija-računovodska hiša Miran Pikovnik.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Skupni letni prihodki skupine Unija se z združitvijo zvišujejo za dva milijona evrov na 10 milijonov evrov, povečalo pa se je tudi število zaposlenih v skupini, ki jih je odslej več kot 250.

"Povezovanje podjetij v celovito mrežo, ki pokriva celotno regijo, je del vizije Unije. Tako svojim strankam zagotavlja enotno in standardizirano najvišjo kakovost storitev na vseh trgih regije," so navedli.

Pred mesecem dni je Unija podobno združitev že izvedla tudi v Severni Makedoniji, kjer je moči združila s podjetjem Marand Consultants, enim največjih podjetij v segmentu računovodstva na tamkajšnjem trgu, ki deluje že 15 let.

V negotovih časih trenutne zdravstvene in posledično gospodarske krize priložnost vidijo v povezovanju velikih investicij in v združevanju znanja in izkušenj. Na Hrvaškem tako skupina Unija pridobiva 65 novih sodelavcev in šest v Srbiji.

Direktor Unije Miran Pikovnik je ob tem poudaril, da tehnologija že omogoča domala popolno avtomatizacijo preprostejših knjigovodskih opravil. Računovodje lahko zdaj več svojega časa in znanja namenijo poglobljenim analizam poslovanja strank in tako prevzemajo svetovalno vlogo. S takim pristopom se bistveno povečuje tudi dodana vrednost Unijinih storitev.