Podjetja Mediji 16.11.2020 10:07

Telekom zbira interes za nakup TS Medie

Ljubljana, 16. novembra - Telekom Slovenija je objavil poziv za izkaz interesa za nakup 100-odstotnega lastniškega deleža v družbi TS Media, ki je med drugim lastnica in upravljalka portalov Siol.net, Najdi.si in Bizi.si. Telekom preferira prodajo celotnega deleža, pripravljen pa presojati tudi morebitno prodajo posamičnih sredstev družbe.

Ljubljana. Upravna stavba Telekoma Slovenije. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Upravna stavba Telekoma Slovenije.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Za finančnega svetovalca v prodajnem postopku je Telekom Slovenija izbral družbo KPMG poslovno svetovanje, je razvidno iz današnje javne objave v Delu. Družba TS Media ima v lasti poleg naštetih portalov še blagovne znamke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni zasloni, 1188, Dajmedol in AdSolution.

Telekom je prodajne postopke za družbo, ki je nastala leta 2011 iz družbe Najdi s ciljem postati eden vodilnih akterjev na področju digitalnih medijev in razvoja digitalnih nosilcev v državi, sprožil 4. septembra.

V družbi TS Media je bilo konec lanskega leta zaposlenih 55 oseb, lani pa je podjetje ustvarilo 6,4 milijona evrov prihodkov in ob tem pridelala 318.000 evrov izgube. Družba je izdajala tudi televizijo Planet TV, ki jo je prodala madžarski medijski družbi TV2 Media. Kupnina za 100-odstotni lastniški delež je znašala pet milijonov evrov.