Expo 2020 9.11.2020 16:22

Na Expu priložnost za predstavitev dobrih praks v boju proti covidu-19

Ljubljana, 9. novembra - Organizator svetovne razstave Expo 2020 Dubaj je objavil poziv, s katerim vabi k predstavitvi dobrih praks, projektov in pobud v boju proti covidu-19. Rok za prijavo je 31. december, so sporočili iz javne agencije Spirit Slovenija.

Dubaj, Združeni arabski emirati.
Načrtovani tematski paviljon Terra na lokaciji svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju.
Foto: https://www.expo2020dubai.com/

Organizatorji Expa iščejo tako kratkoročne kot dolgoročne rešitve, ki temeljijo na novih in inovativnih pristopih na področju zdravstvenih storitev, javnih prostorov, tehnologije, izobraževanja in razvoja veščin ter zagotavljanju preživetja, osnovnega udobja in storitev. S tem želijo poudariti pomen in povečati prepoznavnost medsektorskih integriranih rešitev, ki pomagajo ljudem, da se lažje pripravijo, odzovejo in okrevajo po svetovni pandemiji.

V Dubaju želijo predvsem prijave, ki ponujajo trajnostne rešitve za reševanje posledic globalne pandemije in uresničevanje agende 2030.

K sodelovanju vabijo posameznike, skupnosti, nevladne organizacije, startup podjetja, zdravstvene delavce, podjetja, vlade in mednarodne organizacije s celega sveta. Rok za prijavo je konec leta, najboljše primere dobrih praks pa bodo razglasili aprila prihodnje leto.

Poziv je del programa Globalne dobre prakse (Global Best Practice Programme). Ta se osredotoča na področja, ki so v skladu s številnimi cilji ZN za trajnostni razvoj. Z njim želijo organizatorji svetovne razstave Expo Dubaj prikazati konkretne rešitve za največje izzive na svetu ter izpostavljati uspešno izvedene projekte s celega sveta, z željo, da bi jih implementirali tudi drugje.

Predloge je treba oddati s pomočjo spletnega obrazca na povezavi https://bp.expo2020dubai.com. Zmagovalci bodo med drugim posebej izpostavljeni na sami svetovni razstavi v Dubaju prihodnje leto, kjer bodo imeli številne priložnosti predstaviti svoje rešitve ter znanje prenašati na konferencah, delavnicah in drugih dogodkih v okviru Expa.

Expo bo v Dubaju potekal od 1. oktobra 2021 do 31. marca 2022.