Podjetja #družba 22.10.2020 6:00

Na spletnem kariernem sejmu tudi štirje hekatoni

Ljubljana, 22. oktobra - Zaposlitveni portal Mojedelo.com danes pripravlja po njihovih navedbah največji vseslovenski karierni sejem, na katerem bo poleg razgovorov za delo udeležencem na voljo več kot 30 brezplačnih izobraževanj, predavanj in delavnic. V sklopu dogodka, ki bo potekal prek spleta, bodo pripravili tudi štiri hekatone z denarnimi nagradami.

Ljubljana. Zaposlitveni sejem v organizaciji portala MojeDelo.com. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Zaposlitveni sejem v organizaciji portala MojeDelo.com.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz portala, bodo predavanja med drugim potekala na temo digitalnega odtisa v času koronavirusa, umetne inteligence v industriji četrte generacije in tehnologije veriženja podatkovnih blokov.

Teme hekatonov pa bodo informacijska varnost, poslovna inteligenca in elektronika, četrti pa je naslovljen kot Hekaton za mlade. Skupni denarni sklad hekatonov je vreden 9000 evrov.

Udeleženci bodo lahko na njih sodelovali tako, da bodo po prijavi prisluhnili predstavitvi izziva, nato pa pripravili in oddali nalogo.

"Hekatoni so v svetu vse bolj uveljavljena praksa za iskanje najboljših rešitev in zanimivih kadrov, hkrati pa izjemna priložnost za udeležence, da pokažejo svoje znanje, opozorijo nase odlične delodajalce in postanejo zmagovalci bogato nagrajenih izzivov," so poudarili organizatorji.

O receptih za karierni uspeh bodo v okviru sejma med drugim govorili tudi Bine Volčič, Boštjan Nachbar, Filip Pesek, Sašo Kronegger, Žiga Peljko, Alenka Košir, Cool Fotr in Boštjan Romih.