Podjetja 14.10.2020 9:35

Žirovski Poclain Hydraulics ob rasti naročil ponovno zaposluje

Žiri, 14. oktobra - V žirovskem podjetju Poclain Hydraulics zaradi povečanega povpraševanja na tujih trgih znova zaposlujejo. Da bi lahko izpolnili naraščajoča naročila, v svoje vrste vabijo nove sodelavce za delo v avtomatizirani proizvodnji in strokovnjake s področja strojništva, mehatronike ter logistike, so sporočili iz podjetja.

Žiri.
Direktor žirovskega podjetja Poclain Hydraulics Aleš Bizjak.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Po besedah direktorja žirovskega podjetja Aleša Bizjaka se na trgih, kjer korporacija Poclain posluje, že soočajo z oživljanjem gospodarskih aktivnosti. "Razmere so se na globalnih trgih vendarle nekoliko izboljšale. V Poclain Hydraulicsu smo tako po omejitvah, ki smo jih bili deležni zlasti spomladi zaradi izbruha pandemije, kot izvozniki z novimi naročili dobili priložnost za ponovno rast," je pojasnil.

Novi vodja kadrovske službe Andrej Gazvoda je povedal, da v podjetju trenutno najbolj iščejo profile s poklicno ali srednješolsko strokovno izobrazbo, saj odpirajo več novih delovnih mest za operaterje v proizvodnji in za delo v skladišču ter odpremi, kot sta skladiščnik in viličarist. Vrata odpirajo tudi vajencem iz programov oblikovalec kovin in strojni mehanik ter jim omogočajo opravljanje vajeniškega dela, ki je lahko tudi podlaga za kasnejšo zaposlitev.

V žirovskem podjetju, kjer razvijajo, proizvajajo in tržijo hidravlične ventile za ves svet, skupaj s svojimi francoskimi lastniki tudi sicer kadrovski in štipendijski politiki posvečajo veliko pozornosti. S kadrovskimi štipendijami si prizadevajo zapolniti svoje razvojne potrebe po usposobljenih kadrih področja strojništva in mehatronike, pa tudi potrebe po strokovnjakih raziskovalcih s področja fluidne tehnike in hidravlike.

Podjetje Poclain Hydraulics zaposluje skoraj 300 delavcev in 90 odstotkov svojih prihodkov ustvari z izvozno dejavnostjo. V zadnjem desetletju z novimi francoskimi lastniki uspešno vstopa na nove trge in je danes v svetu med najbolj prepoznavnimi na področju ventilov za hidravlične transmisije ter med štirimi vodilnimi pri proizvodnji ventilov za zavore.

Tovarna v Žireh, ki je po številu zaposlenih tretja največja med desetimi tovarnami v mednarodni skupini Poclain, je pomemben kompetenčni center za hidravlične ventile in hidravlične naprave znotraj skupine Poclain, še poudarjajo v podjetju.