Mediji 12.10.2020 20:40

Četrt stoletja informativne oddaje 24UR

Ljubljana, 12. oktobra - Dnevnoinformativna oddaja 24UR obeležuje 25 let obstoja, z gledalkami in gledalci je namreč že vse od prvega dne televizijskega programa POP TV, 15. decembra 1995, so sporočili iz medijske hiše Pro Plus, pod okrilje katere sodi POP TV.

Ljubljana.
Voditelji dnevnoinformativne oddaje 24UR na televiziji POP TV - Edi Pucer, Darja Zgonc, Petra Kerčmar in Jani Muhič.
Foto: Pro Plus/Urša Premik

"S svojim nastopom je naznanila novo obdobje televizijskih informacij v Sloveniji. Sveže ideje, voditeljski pari, dinamičen pristop, atraktivna grafična podoba ter razgiban studio jo že od vsega začetka delajo drugačno in prijetno za ogled," so zapisali v Pro Plusu.

Domači in tuji prispevki so v oddaji 24UR vselej predstavljeni z več prizorišč, vsebinsko so podkrepljeni s številnimi izjavami, dodajajo. "Neposredni pogovori in komentarji gostov v studiu, grafični prikazi in izpostavitev pomembnih dejstev, pogovori z dopisniki ter javljanje novinarjev s prizorišč dogajanj v živo pa že ves čas delovanja veljajo za zaščitni znak dnevnoinformativne oddaje 24UR."

Darja Zgonc in Edi Pucer, danes osrednji voditeljski par, oblikujeta ekipo 24UR že vseh petindvajset let, prej v uredniški ter novinarski vlogi in sedaj v voditeljski. Petra Kerčmar in Jani Muhič pa svoje dvajsetletno ustvarjanje na POP TV kot voditeljski par tesneje obeležujeta zadnjih sedem let.

"Forma oddaje je pomembna za njeno privlačnost, a za ekipo urednikov, novinarjev, voditeljev in drugih sodelavcev uredništva je in bo verodostojna vsebina vedno brezkompromisno na prvem mestu. Uredništvo se zaveda pomena ekipnega dela, prenosa znanja, stalne potrebe po izobraževanju in mentorskem delu. 24UR je preplet mladostne zagnanosti in izkušenj, svežih idej začetnikov in preudarnega napredka tistih, ki so tukaj že vse od njenih začetkov," pravi direktorica in odgovorna urednica informativnega programa Tjaša Slokar Kos.