Mediji Podjetja 5.10.2020 11:51

Na čelu Večera z oktobrom Miha Klančar

Maribor, 5. oktobra - Vodenje medijske družbe Večer je z oktobrom prevzel dosedanji direktor za področje marketinga in prodaje Miha Klančar, v upravi pa je še Aleksander Bratina. Dosedanja direktorja Uroš Hakl in Sašo Todorović sta se iz uprave umaknila, ostajata pa lastnika podjetja in tudi v nadzornih funkcijah, so za STA danes pojasnili v Večeru.

Maribor.
Novi direktor medijske družbe Večer Miha Klančar.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Klančar je ob prevzemu funkcije zaposlenim na zboru delavcev predstavil vizijo podjetja za prihodnjih pet let, med najpomembnejšimi cilji pa je poleg stabilne prodaje tiskanega Večera izpostavil razvoj in trženje digitalne izdaje časnika, je objavil Marketing magazin.

"Prihodnost Večera je digitalna. Naša glavna prednost na spletu bo, tako kot v tiskani izdaji, kakovostna novinarska zgodba, pripravljena na način in na področjih, ki smo jih z analizo identificirali kot najbolj potencialne. Z intenzivnim trženjem digitalnih naročnin v prihodnosti bomo v prihodnji letih zagotovili ne le obstoj, temveč tudi dolgoročno rast najstarejšega slovenskega časnika, ki letos praznuje 75 let. Osnovne pogoje že imamo, to so odlični pisci in stabilno poslovanje, načrtujemo pa dodatno vlaganje v tehnološko infrastrukturo, pridobivanje znanj in novih strokovnih kadrov," je povedal Klančar.

Družba Časnik Večer je leto 2019 končala z 9,65 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je dobrih pet odstotkov manj kot v letu 2018, čisti dobiček pa je dosegel 15.700 evrov in se je glede na leto prej več kot potrojil, izhaja iz letnega poročila družbe, objavljenega na Ajpesu. Vodstvo je v poročilu zapisalo, da so se v letu 2019 soočali s številnimi izzivi in da nadaljujejo s poslovnim prestrukturiranjem in povečevanjem uspešnosti. Časnik Večer je konec lanskega leta zaposloval 106 ljudi, kar je 10 manj kot leto prej.