Podjetja 28.9.2020 9:43

Cargo-partner načrtuje širitev skladišča na Brniku

Brnik, 28. septembra - Logistični center skupine Cargo-partner na Brniku je v enem letu od odprtja že skoraj dosegel svoje zmogljivosti, zato v skupini že pripravljajo načrte za njegovo širitev. Kot so sporočili, so letos povečali promet pri skoraj vseh vrstah prevozov, aprila, maja in julija pa so bili rezultati rekordni.

Brnik. Logistični center družbe Cargo-partner na Brniku. Foto: Tinkara Zupan/STA Arhiv STA

Brnik.
Logistični center družbe Cargo-partner na Brniku.
Foto: Tinkara Zupan/STA
Arhiv STA

Širitev skladišča je vodstvo skupine napovedalo že ob odprtju logističnega centra septembra lani, vendar so takrat pričakovali zapolnitev zmogljivosti v petih do sedmih letih. Letošnji rekordni rezultati so načrte očitno precej pospešili.

Najvišjo rast prometa so v skupini letos zabeležili pri skladiščnih in logističnih storitvah (več kot 300 odstotkov) ter v letalskem prometu (80 odstotkov). Tudi zaradi pandemije covida-19, ki je močno povečala povpraševanje po letalskem prevozu blaga, je bila rast najvišja aprila, maja in julija.

Lani je skupina ustvarila 821 milijonov evrov prihodkov, kar je 68 milijonov evrov več kot leto prej. Trenutno na globalni ravni zaposluje 3150 ljudi, kar je približno 150 več kot pred enim letom. V brniškem centru dela nekaj več kot sto ljudi.

Kot so zapisali v skupini, so letos poleti z novo programsko opremo izboljšali učinkovitost skladiščenja. Gre za modul, ki so ga razvili leta 2019, z njim pa lahko prevozniki in upravljavci skladišč izboljšajo časovno načrtovanje nakladanja in razkladanja tovora v skladišču.

"Z uvedbo modula v logističnem centru Ljubljana je vsem zaposlenim v skladišču in na posameznih oddelkih omogočen oddaljen dostop do razporeda nakladov in razkladov ter do statistike in analitike. Modul zagotavlja tudi dodatno varnost, saj pooblaščenim uporabnikom omogoča dostop do podatkov o vsakem napovedanem vozilu in vozniku," so pojasnili.

Poleg tega so pred kratkim omogočili virtualni ogled logističnega centra, prek katerega ga lahko stranke podrobno spoznajo, ne da bi morale priti na Brnik.

Brniški logistični center ima 25.000 kvadratnih metrov skladiščnih površin z več kot 20.000 paletnimi mesti ter 44 kombiniranimi in kamionskimi ploščadmi. Kompleks obsega tudi 4000 kvadratnih metrov pisarniških prostorov.