Podjetja #družba 25.9.2020 11:40

Mladinska knjiga prejela mednarodno priznanje za interaktivni portal učimse.com

Ljubljana, 25. septembra - Nemško združenje za pedagogiko in informatiko je portalu Mladinske knjige učimse.com podelilo najvišje priznanje za kakovost digitalnih izobraževalnih izdelkov, medaljo Comenius-EduMedia 2020. Portal učencem sicer ponuja več kot 3500 nalog, med epidemijo pa ga je uporabljalo kar 75 odstotkov slovenskih učencev, so sporočili iz Mladinske knjige.

Ljubljana. Mladinska knjiga. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Mladinska knjiga.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Združenje priznanja Comenius-EduMedia izobraževalnim portalom ali spletnim stranem, sistemom za upravljanje učenja, tečajem, pedagoškim interaktivnim igram in igričarsko oblikovanim vsebinam podeljuje že vse od leta 1995.

Mednarodna žirija ob tem ocenjuje vsebinski, metodično-didaktični, tehnični in oblikovni vidik projektov. Letos se je prijavilo 186 izdelkov. "Večina jih je prejela Comenius-EduMedia pečat, ki pomeni primerno kakovost izdelka za digitalno izobraževanje. Devetnajst najboljših, med njimi tudi portal učimse.com, pa je prejelo še medaljo Comenius-EduMedia, to je najvišje priznanje za izdelke, ki jih še posebej odlikuje visoka kakovost," so pri Mladinski knjigi zapisali v sporočilu za javnost.

Interaktivni izobraževalni portal učimse.com skozi zgodbo in elemente igre učence spodbuja pri utrjevanju znanja z več kot 3500 interaktivnimi nalogami, ki so po navedbah Mladinske knjige usklajene z učnimi načrti za večino predmetov in za vse razrede osnovne šole.

Na portal se je od leta 2014 do danes registriralo več kot 100.000 slovenskih učencev. V obdobju epidemije je portal uporabljalo 75 odstotkov slovenskih učencev, dnevna raba pa se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za kar 1700 odstotkov, so še zapisali pri Mladinski knjigi.