Startupi #družba 24.9.2020 8:15

Inkubator Primorskega tehnološkega parka vabi mlada podjetja in ambiciozne posameznike

Renče-Vogrsko, 24. septembra - Primorski tehnološki park vabi ustanovitelje mladih podjetij v Gostartup šolo. Udeleženci bodo v šestih tednih z izkušenimi podjetniškimi predavatelji postavili strukturiran načrt rasti podjetja. V šolo se lahko prijavijo lastniki perspektivnih mladih podjetij ali motivirane osebe z ambicioznimi projekti, so sporočili iz tehnološkega parka.

Vrtojba. Primorski tehnološki park. Foto: Rosana Rijavec/STA Arhiv STA

Vrtojba.
Primorski tehnološki park.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

Rok za prijavo je 30. september, program pa bo potekal v oktobru in novembru. Podjetniška strokovna komisija bo izmed prispelih prijav izbrala 12 udeležencev, ki bodo program v vrednosti 2852 evrov obiskovali brezplačno.

Programa se je v preteklih petih letih udeležilo skupaj že 57 podjetniških ekip. Nekatere med njimi že ustvarjajo dobiček in tudi zaposlujejo.

"V ospredje programa smo postavili sodobno znanje ter prenos praktičnih izkušenj predavateljev, saj želimo, da podjetniki v programu hitro in vidno napredujejo," je na sredini novinarski konferenci po navedbah Primorskega tehnološkega parka pojasnil vodja njegovih programov startup skupnosti Mitja Mikuž.

Program je namenjen ustanoviteljem mladih podjetij (starosti do pet let), ki že imajo oblikovan produkt ali storitev, morda imajo tudi prve kupce, vendar jim prodaja še ni stekla tako, kot bi želeli. Namenjen je tudi podjetniški ekipam, ki razvijajo produkt ali storitev ter nameravajo v naslednjih mesecih ustanoviti novo podjetje.

Delavnice bodo potekale v oktobru in novembru. Izbrane ekipe bodo po programu deležne še ostalih bonusov, ki jih ponujajo v parku, kot na primer mesečne delavnice znanja in srečanja startup skupnosti.

"Največja dodana vrednost Primorskega tehnološkega parka je podjetniška skupnost, ki se je v vseh teh letih razvila, sestavljajo pa jo startup podjetniki, ustaljeni podjetniki, svetovalci, mentorji, investitorji, raziskovalci, mladi kadri. Skupnost različnih profilov in različnega znanja torej, ki si med seboj pomagajo in plemenitijo," je pojasnila direktorica tehnološkega parka Tanja Kožuh.

Podjetja, inkubirana v Primorskem tehnološkem parku v obdobju 2000-2020, so v letu 2019 zaposlovala skupaj 879 zaposlenih (leto prej 842), kar je za 37 zaposlitev več glede na predhodno leto in 152 zaposlitev več v primerjavi z letom 2017.