Podjetja 15.9.2020 7:51

Na virtualnem dogodku Forum Agenti tokrat 23 slovenskih podjetij

Ljubljana, 15. septembra - Pod okriljem Javne agencije Spirit Slovenija se bo 23 slovenskih podjetij, ki jih zanima vstop ali širjenje poslovanja na italijanski trg, danes in v sredo udeležilo poslovnega dogodka Forum Agenti. Dvodnevni dogodek bo letos zaradi pandemije covida-19 prvič potekal virtualno.

Ljubljana.
Javna agencija Spirit Slovenija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Virtualni dogodek Forum Agenti Virtual z italijanskimi agenti je namenjen podjetjem, ki želijo najti in vzpostaviti neposredni stik s potencialnimi agenti in zastopniki za vstop ali širjenje poslovanja na 40-milijonskem italijanskem trgu, so sporočili iz Spirita.

Za slovenska podjetja bodo na posebni platformi organizirani individualni sestanki z agenti, ki bodo potekali po vnaprej pripravljenih urnikih, obenem pa bodo agenti med samim dogodkom lahko tudi neposredno navezali stik s slovenskimi podjetji. Vsako prijavljeno podjetje bo imelo svoj virtualni razstavni prostor, ki bo omogočal njegovo predstavitev ter povezavo za sestanek, so dogodek opisali v agenciji.

Kot so še pojasnili, so podjetja z dogodki, ki jih pod imenom Forum Agenti skupaj organizirajo različna italijanska združenja agentov in zastopnikov in na katerih se slovenska podjetja pod okriljem Spirita predstavljajo že vrsto let, zelo zadovoljna.

"Izkazala so se kot dobro izhodišče za vstop na območje celotne Italije in na trge drugih držav, na njih pa podjetja dobijo veliko število dobrih neposrednih stikov, ki lahko vodijo do konkretnih poslov," so pojasnili v Spiritu.