Turizem 11.9.2020 14:00

Na Mariborskem otoku po koncu kopalne sezone mini golf

Maribor, 11. septembra - Športni objekti Maribor so po pravkar zaključeni kopalni sezoni v sodelovanju z Združenjem Epeka na kopališču Mariborski otok danes ponudbo obogatili z novo zanimivo športno infrastrukturo, ki ponuja igranje mini golfa. Dlje kot prejšnja leta bo mogoče uporabiti tudi nekatere druge športne površine.

Maribor.
Kopališče Mariborski otok.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Mariborski otok je sicer edinstveno slovensko kopališče, ki je hkrati tudi naravna znamenitost in naravni spomenik zaradi svoje edinstvene flore in favne. Poleti je kopališče center vodnih radosti, na katerem je poskrbljeno tudi za odbojko in nogomet na mivki, košarko, badminton, namizni tenis in trampoline, jesen in pozimi pa postane priljubljeno sprehajališče.

Letos so se odločili poskrbeti za novost v ponudbi, saj bodo obiskovalcem prvič nekatere aktivnosti na voljo vse do izteka lepega vremena, med drugim igranje odbojke na mivki, namiznega tenisa in biljarda, po novem pa je na voljo tudi mini golf. Slednji bo imel 18 lukenj na območju kopališča, dve od tega bosta tudi v največjem bazenu.

Ker gre za območje Nature 2000, v Športnih objektih poudarjajo, da so igralne površine zasnovali tako, da obiskovalci med igro ne posegajo v naravo, z novo športno ponudbo, ki je namenjena vsem generacijam, pa želijo obiskovalcem ponuditi dodatno možnost za sprostitev in telesno aktivnost.

Igrišča za mini golf bodo na voljo vsak dan med 9. in 18. uro, celotno športno rekreacijsko središče in gostinski lokal pa še uro dlje.

Mariborski otok je v minuli poletni kopalni sezoni gostil okoli 31.000 obiskovalcev, kar je nekaj manj kot v lanskem letu. Našteli so 51 kopalnih dni, od katerih je bilo kopališče ves dan odprto 44 dni, ostale dneve pa so zaradi slabega vremena obratovali le del dneva.