Podjetja 10.9.2020 15:17

Podjetje Saop prevzelo Opal informatiko

Šempeter pri Gorici/Škofja Loka, 10. septembra - Slovenski ponudnik poslovnih programskih rešitev Saop je prevzel Opal informatiko, ki prav tako ponuja programsko opremo za podjetja. Kot so poudarili v družbi, bodo s prevzemom dodatno okrepili položaj na trgu poslovnih programskih rešitev ter svoje rešitve obogatili z novim znanjem in dodatnimi funkcionalnostmi. Vrednosti posla ne razkrivajo.

Kot so v Saopu navedli za STA, so v obeh podjetjih vodilni v segmentu programov za računovodske servise, s skupnim znanjem pa bodo na tem področju še močnejši. "Tako Saop kot Opal informatika imata stranke tudi s področij trgovske, storitvene in proizvodne dejavnosti, kjer bomo z izmenjavo konkretnih rešitev v programih še poenostavili poslovanje obstoječih uporabnikov," so izpostavili.

"Z Opal informatiko smo v svojo sredino pridobili vrhunskega strokovnjaka na področjih, kot sta knjigovodstvo in kontroling. Vsekakor bomo lažje uresničevali svojo vizijo poenostavljanja poslovanja z inteligentnimi rešitvami," je poudarila generalna direktorica Petra Šinigoj.

Direktor Opal informatike Edo Cof je povedal, da je misel o pridružitvi podjetja večji družbi rasla več let. "Zavedamo se namreč, da smo zaradi vse hitrejšega razvoja tehnologij lahko konkurenčni le pod okriljem močne, stabilne skupine. Saop nas je s svojima miselnostjo in strategijo navdušil, zato smo se odločili za ta korak," je dejal.

S Saopom so se dogovorili, da bodo uporabniki še naprej uporabljali rešitev Opal informatike Oppis, ki se bo razvijala v skladu z zastavljenimi cilji. Enako kot doslej bodo izvajali tudi podporo uporabnikom, je dodal.

Zaposleni v Opal informatiki bodo po prevzemu ohranili vse ugodnosti, dogovorjene s pogodbo o delovnem razmerju, njihova delovna mesta pa ostajajo v Škofji Loki. "Prepričani smo, da se bodo zaposlenim pod Saopovo streho ugodnosti še povečale," so poudarili v Saopu, ki ima sedež v Šempetru pri Gorici.

Saopov cilj je pridobivanje novih izkušenih strokovnjakov, da bi ostali konkurenčni večjim svetovnim ponudnikom poslovnih programskih sistemov. Kot poudarjajo, s tem namenom tudi zaposlujejo nove kadre. V preteklem poslovnem letu so tudi s prevzemi pridobili 55 novih sodelavcev, tako da trenutno v treh državah, kjer poslujejo - poleg Slovenije sta to še Hrvaška in Srbija - zaposlujejo več kot 180 strokovnjakov.

Saop, ki je začel delovati leta 1987, od leta 2016 pa je del češke skupine Solitea, je v lanskem poslovnem letu - od julija lani do julija letos - zabeležil šestodstotno rast prihodkov. V koledarskem letu 2019 so ti znašali nekaj manj kot 7,18 milijona evrov. "Kot skupina predvidevamo, da bomo v naslednjem letu presegli mejnik desetih milijonov evrov prihodkov," so dodali.

Saopov prevzem Opal informatike sledi lanskemu prevzemu kranjske Mit informatike, ki ponuja poslovne informacijske rešitve za proizvodna podjetja.