Turizem 5.9.2020 8:05

Ob petletnici stolpa Vinarium rekorden avgustovski obisk

Lendava, 5. septembra - Lendavski razgledni stolp Vinarium je avgusta dosegel nov rekord, saj je bil to najbolj obiskan mesec v petletni zgodovini stolpa. Ta je bil dobra dva meseca zaprt, zdaj pa poskuša privabiti obiskovalce z novimi vsebinami.

Lendava.
Razgledni stolp Vinarium.
Foto: Marjan Maučec/STA
Arhiv STA

V sredo je minilo pet let od odprtja stolpa, ki je postal eden najbolj obiskanih turističnih objektov v državi, skupno si ga ogledalo več kot 446.000 obiskovalcev, avgusta letos pa 18.246, kar je za dobrih 3000 več kot avgusta lani.

Kot so sporočili s Turistične zveza Lendava vabi, ki upravlja stolp, so ga po majskem odprtju obiskovali predvsem posamezniki iz Slovenije, v počitniškem času pa tudi družine in manjše skupine, k čemur je zagotovo pripomoglo tudi koriščenje turističnih bonov.

Ponudbo so prilagodili razmeram, predvsem za posebna doživetja za obiskovalce. Tako so sredi avgusta v dveh zaporednih večerih za skupno 60 oseb pripravili večerjo z razgledom na razgledni ploščadi, ki je požela veliko zanimanja. Kulinarično razvajanje na edinstvenem mestu je bilo razprodano v štirih dneh.

Dodatno ponudbo v neposredni bližini želijo približati mlajšim ciljnim skupinam, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij. Tako med drugim v prihodnjem letu načrtujejo postavitev 500 metrov dolge jeklenice.

Ob peti obletnici obratovanja stolpa v sodelovanju z društvi in ponudniki ves teden pripravljajo program in obogateno ponudbo. Med drugim so pripravili razstavo fotografij v kupoli stolpa, posebno akcijo za obiskovalce, fotografiranje s Piroško, bogato kulinarično ponudbo v hiškah in na stojnicah ter vinski večer s koktajli.

Vrhunec praznovanja bo danes, ko se ob stolpu predstavljajo vinarji in ponudniki kulinarike, popoldne pa so pripravili tudi glasbeni program.