Mediji 25.8.2020 15:25

Preverjeno se v 20. sezoni vrača v ustaljeni termin

Ljubljana, 25. avgusta - Informativno-magazinska oddaja Preverjeno se v 20. sezoni vrača v svoj ustaljeni torkov termin ob 22. uri, prvič v torek, 1. septembra, so sporočili iz POP TV. Od prve oddaje, ki je bila na sporedu 4. septembra 2001, je bilo sicer do danes objavljenih več kot 2000 različnih prispevkov.

Ljubljana.
Urednica in voditeljica oddaje Preverjeno Alenka Arko.
Foto: POP TV

Kot je za STA zapisala dolgoletna voditeljica in urednica oddaje Alenka Arko, je v tej množici težko izbrati najbolj odmeven posamezen prispevek, misli pa, "da je bila večina zgodb, ki smo jih objavili v prvih oddajah, zelo odmevnih, nenazadnje se je to lepo kazalo tudi v konstantnem dvigu gledanosti".

Na splošno sicer meni, da je bila ena izmed bolj odmevnih oddaja o še neodpravljenih posledicah tragične letalske nesreče na Korziki.

Kot so na POP TV zapisali v sporočilu za javnost, lahko gledalci v novi sezoni pričakujejo predstavitve aktualnih tem skozi zgodbe posameznikov, ob čemer urednica in voditeljica oddaje pravi, da želijo v novi sezoni poleg vsega "poudariti tudi same korenine oddaje in temelje kakovostnega novinarstva."

"V resnici globalna dogajanja najlažje razumemo tako, da natančno obdelamo na prvi pogled manjše, domače zgodbe. Vendar to naredimo tako, da jih opremimo s preverljivimi dejstvi, številkami, kontekstom in ozadji," Arkovo povzemajo v sporočilu.

Hkrati dodaja, da želijo, "da bi bili gledalci dobro obveščeni, vsaj tako, da bi razumeli zavajanja in zastranitve, zaradi katerih potem volijo proti lastnim interesom. Poročati in obveščati želimo torej na način, da bi čim več ljudi živelo čim bolje."

V prvi oddaji nove sezone bodo v ospredju vprašanja o tem, kakšna bo po novem šola, kakšne so izkušnje družin in ali se bodo zaradi prilagojenih razmer povečevale razlike v znanju med otroki. Novinarji Preverjeno se bodo posvetili tudi razlikam med simptomi covida in navadne gripe ter morebitnim učinkovitim zdravilom.

Kot so na POP TV še zapisali v sporočilu, oddaja vse od prvega dne ohranja enak elan in kondicijo ter "s svojim celostnim pristopom dokazuje, da ji pravi recept za uspeh dajejo kreativnost, odmik od senzacionalizma, raznolikost in informativnost".