Startupi Podjetja 27.7.2020 14:34

Ljubljanska razvojna agencija vabi k prijavi na podjetniško usposabljanje

Ljubljana, 27. julija - Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije vabi posameznike z inovativnimi in naprednimi podjetniškimi idejami k prijavi v projekt Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji. Gre za štirimesečno podjetniško usposabljanje, katerega cilj je tudi zagon novega podjetja.

Kot so sporočili iz agencije, gre za prvega od sedmih sklopov štirimesečnega programa podjetniškega usposabljanja, ki bo potekalo v obliki zaposlitve na agenciji. To udeležencem omogoča tako finančno podporo pri razvoju poslovnih idej kot tudi čas, namenjen izključno pridobivanju novih znanj in izkušenj ter pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.

S tem razpisom bo priložnost za razvoj svoje podjetniške ideje dobilo prvih 12 udeležencev. V okviru projekta, ki bo trajal do 30. septembra 2023, pa bo v program skupno vključenih 78 udeležencev.

Glavne delovne obveznosti in naloge na podlagi razpisa izbranih zaposlenih bodo usmerjene v pridobivanje ključnih znanj, ki so nujna za uspešen razvoj poslovnih idej. V času programa bodo tako pod mentorstvom strokovnjakov in podjetnikov prejeli znanja s področja podjetništva, ki jih ob vstopu na samostojno podjetniško pot potrebujejo.

Ta znanja se med drugim nanašajo na razvoj poslovne ideje, izdelavo poslovnega modela in načrta, marketinške in promocijske aktivnosti, poslovno komunikacijo, upravljanje informacijsko-komunikacijskih tehnologij, pridobivanje virov financiranja ter osnovna pravna in finančna znanja.

Udeležencem programa bo agencija zagotovila tudi vso potrebno infrastrukturo po principu deljenega delovnega prostora.

V projekt, ki ga sofinancirata država in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, se lahko vključijo osebe s poslovno idejo ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe.

Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v eni od 26 občin ljubljanske urbane regije ter da lahko pred začetkom sodelovanja podpišejo pogodbo o zaposlitvi za določen čas štirih mesecev. To pomeni, da morajo biti na dan vključitve brez statusa zaposlitve, študenta ali podobno.

Razpis je odprt do 26. avgusta. Predstavitev projekta bo 6. avgusta v Tehnološkem parku Ljubljana.