1.7.2020 9:21

Osmošolec po vrsti video razlag zdaj izdal še brošuro

Brezovica, 1. julija - Ul Zorc Rupnik, ki je v času epidemije covida-19 kot osmošolec začel prek Youtube kanala Slova na izi razlagati slovensko slovnico, je zdaj izdal še učni pripomoček v obliki brošure Slova na izi. V njej je zbral povzetke vseh svojih video razlag slovničnih pravil. Youtube kanal Slova na izi ima že skoraj tisoč naročnikov in prek 80.000 ogledov.

Prav čas epidemije je mladeniča, ki je prej najraje igral računalniške igrice, privedel do tega, da je ob mamini spodbudi začel ustvarjati video vsebine na kanalu Slova na izi.

"Čez noč ni bilo več treba v šolo, popoldnevi so minevali brez karateja, dramskega kluba ... naenkrat sem imel neskončno veliko časa. Obveznosti za šolo sem imel hitro pod streho, celo sobo pospravljeno ... skratka, dolgčas! In verjemite, ni je igrice, ki bi bila tako zanimiva, da bi se ji lahko posvečal dan za dnem," je za STA čas epidemije opisal Ul.

In tako gre po njegovih besedah prav novemu koronavirusu zasluga za to, da danes uživa v tem, kar dela, in da ga veseli, da s tem tudi komu pomaga ter da tudi sam iz dneva v dan bolj obvlada ne le slovenščine, ampak tudi druge predmete.

Lotil se je namreč tudi video razlag matematike, ki so dostopne na Youtube kanalu Mata na izi, temu pa naj bi kmalu sledile še razlage kemije, fizike in angleščine na kanalih Kema na izi, Fiza na izi in Angla na izi, je napovedal bodoči devetošolec iz vasice Bevke blizu Loga pri Brezovici.

Ob tem pa je 13-letni Ul video razlage slovenščine dopolnil še z izdajo učnega pripomočka, brošure Slova na izi, v kateri je na 24 straneh strnil povzetke vseh svojih video razlag. "Brošura je zdaj dopolnilo filmčkom in temelj za res dobro znanje," je prepričan Ul, ki pa ga poklic učitelja, kot pravi, ne zanima. "Sem pa vsekakor vesel, da lahko vsaj nekako pomagam razložiti snov na razumljiv način," je dodal.