Podjetja Turizem 24.6.2020 15:34

Air France znova povezal Slovenijo s Parizom

Brnik, 24. junija - Na ljubljanskem letališču je danes pristalo letalo francoskega prevoznika Air France iz Pariza. Ljubljano bo s francosko prestolnico sprva povezoval dvakrat tedensko, po napovedih pa bo pogostost letenja postopoma povečeval. Air France je šesti redni prevoznik, ki se je po sprostitvi letalskega potniškega prometa vrnil na Brnik.

Francija, Pariz.
Letalo družbe Air France.
Foto: Xinhua/STA.
Arhiv Xinhua/STA.

Kot so sporočili iz družbe Fraport Slovenija, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, je danes iz Pariza pripotovalo 55 potnikov, v Francijo, ki jo je Slovenija nedavno uvrstila na seznam epidemiološko varnih držav, pa je odpotovalo 42 potnikov.

"Vračanje renomiranih prevoznikov in vzpostavljanje povezav z evropskimi destinacijami je pomembno za letališče, slovenski trg in slovensko gospodarstvo. Žal je na spisku varnih držav za vstop v Slovenijo brez 14-dnevne karantene trenutno le nekaj držav, iz katerih opravljajo letalski prevozniki redne lete na ljubljansko letališče, kar je ključen razlog za počasnejšo obnovo letalskega prometa na ljubljanskem letališču od pričakovane," je dejal vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija Janez Krašnja.

Dodal je, da si na letališču želijo čim hitrejšega oživljanja prometa in spodbudnih rešitev ter promocije Slovenije kot letalske destinacije, "saj sicer tvegamo nastajanje dodatne vrzeli v letalski povezljivosti Slovenije tudi po koncu pandemije".

Po prekinitvi, ko je letalski potniški promet sredi marca v celoti obstal, so redne lete na ljubljansko letališče že obnovili Air Serbia (dvakrat tedensko v Beograd), Montenegro Airlines (petkrat tedensko v Podgorico), Lufthansa (šestkrat tedensko v Frankfurt), Wizz Air (dvakrat tedensko na belgijski Charleroi) in Transavia (trikrat tedensko v Amsterdam).

V ponedeljek bo lete v Bruselj ponovno vzpostavil prevoznik Brussels Airlines, 1. julija bo po napovedih v Istanbul začel leteti Turkish Airlines in dan kasneje Windrose v Kijev.