Turizem 31.5.2020 8:52

STO znova išče sejalca

Ljubljana, 31. maja - Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila poziv za podelitev priznanja Sejalec 2020 za ustvarjalne in inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov oz. trženjskih pristopov v turizmu. Rok za prijavo je 30. junij, so sporočili.

Sejalec je nagrada za produkte in storitve, ki so nastali v zadnjih dveh letih in so s strani strokovne komisije prepoznani kot najbolj inovativni. Prijavijo se torej lahko vsi tisti, ki so na trgu prvič javno na trgu ponudili inovativni proizvod, proces ali pristop med začetkom leta 2018 in koncem 2019.

Prijave do konca junija zbirajo na portalu inovativnosti AIRTH. Ocenila jih bo strokovna komisija in med prijavitelji izbrala polfinaliste. Te bo komisija obiskala in ocenila tudi na terenskem obisku. Finalisti in prejemniki naziva sejalec 2020 bodo razglašeni oktobra.

Nagrajencem STO zagotavlja dodatno promocijo z izpostavljenostjo na nacionalnem turističnem portalu in vključevanjem v svoje promocijske aktivnosti.

Lanski zmagovalec je bil produkt Večerja treh dežel prijavitelja Hit Alpinea iz Kranjske Gore. Omenjena ponudba je prepričala z inovativnim gastronomskim popotovanjem skozi dežele ob tromeji - Zornjesavsko dolino, avstrijsko Koroško in Furlanijo Julijsko krajino, so spomnili na STO.

Finalista sta bila lani še kolesarska Brko tura Turizma Ljubljane ter doživetje Spremeni tok zgodovine. Si upaš? Thermane Laško.