Turizem 23.5.2020 7:30

Lendavski Vinarium od danes spet pričakuje goste

Lendava, 23. maja - Vinarium, najvišji razgledni stolp v Sloveniji in sinonim lendavske zgodbe o uspehu, ki si ga je v treh letih in pol ogledalo že več kot 400.000 obiskovalcev, bo od danes spet odprt, pri čemer bo odprtje prilagojeno razmeram zaradi novega koronavirusa.

Lendava. Razgledni stolp Vinarium v Lendavi. Foto: Marjan Maučec/STA Arhiv STA

Lendava.
Razgledni stolp Vinarium v Lendavi.
Foto: Marjan Maučec/STA
Arhiv STA

Vinarium bo septembra star štiri leta, 1. maja lani so zabeležili rekorden dnevni obisk, saj so našteli 2121 obiskovalcev. Letos so ga zaprli 16. marca, ob tem pa pripravili tradicionalno razstavo velikonočnih pirhov štirih dežel kot virtualno razstavo ter jo ponudili na ogled prek spleta.

Tudi po epidemiji načrtujejo posebne dogodke in ekskluzivno ponudbo za posamezne goste in manjše skupine obiskovalcev z namenom ustvarjanja novih zgodb in doživetij na stolpu ter ob vinsko-turistični cesti, so sporočili iz Lendave.

Poleg butičnega doživetja na stolpu Vinarium bodo gostom ponudili razpršeni Hotel Vinarium, ki so ga odprli prav pred enim letom in imeli v tem času okoli 700 nočitev.

Mreži vinskih kleti, namenjenih prenočevanju turistov z butično ponudbo, se se že pridružili novi lastniki kleti, še več jih pričakujejo v nadaljevanju sezone.

Stolp Vinarium bo skupaj s kavarno in kulinaričnimi hiškami od danes odprt vse dni v tednu med deveto in 20. uro.