Startupi 18.5.2020 9:22

Začenja se prva konferenca Podim na daljavo

Maribor, 18. maja - Prvič doslej se danes zaradi epidemije novega koronavirusa v digitalni obliki začenja konferenca Podim, ki velja za eno najvplivnejših startup in tehnoloških konferenc v Evropi. Kot ob novem načinu dogodka, ki ga sicer gosti Maribor, zagotavljajo organizatorji, to prinaša tudi prednosti, saj lahko tako gostijo še bolj izjemne predavatelje.

Kot je povedal povedal programski vodja Podima Urban Lapajne, letošnja konferenca prinaša najboljši program doslej. V treh dneh bodo gostili več kot sto govorcev, ki bodo pokrivali teme, zanimive tako za zagonska podjetja kot tudi za večja, uveljavljena podjetja, ki si želijo hitreje in učinkoviteje inovirati.

Med sodelujočimi bo tudi podpredsednica Evropske komisije, odgovorna za digitalizacijo, Margrethe Vestager, ki bo v torek sodelovala v razpravi o prihodnosti in priložnostih Evrope skozi perspektivo tehnologije in konkurenčnosti.

Na eni od okroglih miz bodo o podjetniških priložnostih govorili tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada Maja Vidovič Tomanič, mariborski župan Saša Arsenovič in ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda Blanchard.

Po besedah rektorja Univerze v Mariboru Zdravka Kačiča sta prav povezovanje in izmenjava izkušenj najpomembnejša dodana vrednost konference Podim, letos pa je spričo krize, ki je nastopila zaradi epidemije covida-19, še pomembneje, da imajo podjetja možnost navezave stikov in posledično iskanja skupnih priložnosti.

Soorganizator Podima je Slovenski podjetniški sklad, ki s finančnimi in nefinančnimi programi podpira zagonska podjetja s potencialom hitre rasti. Prav startupi so po besedah direktorice Tomanič Vidovičeve najbolj agilen in prilagodljiv segment gospodarstva, kar je v trenutnih razmerah ključno.

Podim, ki je bil kot neprofitna platforma ustanovljen leta 1980, si prizadeva povezati inovacije s poslovnimi priložnostmi, kapitalom, znanjem in izkušnjami. V tem času se je razvil v enega najbolj vplivnih startup & tehnoloških dogodkov v srednji in vzhodni Evropi.