Podjetja Startupi 13.5.2020 9:37

Salus lastniško vstopil v tehnološki startup Medifit

Ljubljana, 13. maja - Družba Salus je pridobila 10-odstotni poslovni delež v zagonskem podjetju Medifit, ki ponuja tehnološke rešitve za zavarovalnice, zdravstvo in bolnike, je sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. Podjetje Medifit je med drugim razvilo portal, ki ponuja informacije o zdravstvenih storitvah in čakalnih dobah v javnem zdravstvu.

Ljubljana. Startup podjetje Medifit. Foto: https://www.medifit.si/

Ljubljana.
Startup podjetje Medifit.
Foto: https://www.medifit.si/

Kot so pojasnili v Salusu, ki se med drugim ukvarja s prodajo zdravil in medicinskih pripomočkov, s pridobitvijo deleža v Medifitu sledijo sprejeti strategiji za skupino za obdobje od leta 2018 do leta 2022. Pridobitev poslovnega deleža in dogovorjena naknadna vplačila ne bodo imeli pomembnega vpliva na poslovanje skupine, so dodali.

Medifit je slovensko zagonsko podjetje, ki ponuja svoje rešitve zavarovalnicam, ki tržijo dodatna zdravstvena zavarovanja, pa tudi izvajalcem zdravstvenih storitev in bolnikom. Družba je osredotočena predvsem na razvoj tehnološke platforme, ki predstavlja okvir integriranega zdravstvenega sistema samoplačniških zdravstvenih storitev, vključno z razvojem storitev na področju virtualne oskrbe bolnikov (telemedicina).

Kot je razvidno z Medifitovih spletnih strani, njihov portfelj sestavljajo štiri ključne rešitve. To so poslovna informacijska rešitev v oblaku, namenjena izvajalcem samoplačniških zdravstvenih storitev, celovita marketinška podpora za zdravstvene ustanove, portal z informacijami o zdravstvenih storitvah in čakalnih dobah v javnem zdravstvenem sistemu ter naborom določenih izvajalcev samoplačniških zdravstvenih storitev ter orodje za rezervacijo terminov samoplačniških zdravstvenih storitev.