Podjetja #družba 1.4.2020 10:43

Ponudniki lokalne hrane in kupci se lahko povežejo tudi na spletni tržnici

Ljubljana, 1. aprila - Iz mariborskega inštituta za krožno gospodarstvo Wcycle so sporočili, da so v sklopu projekta Urbana zemljina za hrano vzpostavili digitalno platformo Inno-Rural Lokalna! Zdrava! Hrana!, prek katere povezujejo proizvajalce in kupce lokalno pridelane hrane. V času epidemije je platforma tudi orodje, s katerim se lahko izognemo medosebnim stikom.

Platforma uporabniku omogoča pregled ponudbe zdrave, lokalne hrane in predstavi ponudnike iz lokalnega okolja. Kot so na inštitutu še zapisali v sporočilu za javnost, ponuja tudi informacijo, ali ponudnik v danem trenutku svoje pridelke prodaja na kateri koli bližnji tržnici in kateri. V kolikor ponudnika na tržnici ni, uporabniku platforma ponuja informacijo, kje in kdaj lahko ponudnika obišče na domači kmetiji.

Vpis v platformo je za ponudnike brezplačen, poslovni odnos med ponudnikom in naročnikom pa je individualen, so dodali.

V času epidemije in preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom je platforma po zagotovilih inštituta tudi priročno orodje, s katerim se izognemo medosebnim stikom. Številnim ponudnikom lokalne hrane in produktov pa omogoča, da na hiter in enostaven način prilagodijo prodajne kanale, saj številni v danih razmerah strankam hrano dostavljajo na dom.