Podjetja 31.3.2020 18:34

Podjetjem za izmenjavo informacij na voljo tudi spletni poslovni forum

Ljubljana, 31. marca - V okviru spletne informacijske točke o ukrepih za gospodarstvo, ki jo je vzpostavila javna agencija Spirit, je zaživel tudi poslovni forum. Namenjen je neposredni in hitri komunikaciji med podjetji ter izmenjavi uporabnih gradiv in dobrih praks, so sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Maribor. Spirit. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Maribor.
Spirit.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Na voljo so kanali za sklope korona, logistika in uporabno, prek katerih lahko podjetja komunicirajo tako z agencijo Spirit kot z drugimi člani poslovnega foruma. Poslovni forum je zasnovan kot oblika medsebojne pomoči podjetij, zato podjetnike vabijo, naj posredujejo vprašanja in predloge rešitev. Sodelujejo lahko pri obstoječih razpravah ali začnejo nove.

Za uporabo je potrebna registracija prek spletne aplikacije.

Agencija Spirit je sicer minuli teden vzpostavila enotno informacijsko točko, na kateri lahko podjetja najdejo vse potrebne podatke za poslovanje v izrednih razmerah. Zbrani so podatki o ukrepih na področjih davkov in opravljanja dela ter o nepovratnih in povratnih sredstvih, ki so na voljo, lahko pa si podjetja tudi izmenjajo dobre prakse.