#družba 29.3.2020 5:00

Jabolko navdiha tistim, zaradi katerih življenje te dni teče kar se da normalno

Ljubljana, 29. marca - Predsednik republike Borut Pahor bo danes dopoldne v predsedniški palači vročil priznanje jabolko navdiha vsem, ki v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno in nesebično skrbijo, da življenje teče kolikor je mogoče normalno. Vročitev bo času epidemije primerno potekala brez prejemnikov priznanja ali vabljenih gostov.

Ljubljana, predsedniška palača. Predsednik republike Borut Pahor je vročil priznanja jabolko navdiha za dejanja srčnosti in dobrodelnosti, ki so jih prejeli društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, Jaka Krebs, Miha Deželak in društvo Rdeči noski. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, predsedniška palača.
Predsednik republike Borut Pahor je vročil priznanja jabolko navdiha za dejanja srčnosti in dobrodelnosti, ki so jih prejeli društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, Jaka Krebs, Miha Deželak in društvo Rdeči noski.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Slovenija je 12. marca razglasila epidemijo novega koronavirusa. Posledično je odpovedala vsa športna tekmovanja po državi, tudi pokal Vitranc in planiške polete, nekaj dni kasneje so vrata zaprle vzgojno-izobraževalne ustanove. Sledilo je tudi zaprtje večine trgovin in prekinitev vseh storitvenih dejavnosti, namenjenih potrošnikom. 19. marca je vlada za zajezitev epidemije do nadaljnjega prepovedala gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah.

Medtem ko so številni ostali doma, pa zaposleni v mnogih poklicih, med njimi so zdravstveni delavci, policisti, prodajalci, komunalni delavci in številni drugi, svoje delo opravljajo naprej in so zaradi trenutnih razmer še dodatno obremenjeni, predvsem pa marsikdaj tudi sami izpostavljeni nevarnosti okužbe.