Podjetja #družba 27.3.2020 9:49

Najboljši zaposlovalci Gen-I, Zemanta in Red Orbit

Ljubljana, 27. marca - Zmagovalci 13. medijskega raziskovalnega projekta Zlata nit časopisne hiše Dnevnik so za leto 2019 Gen-I, Zemanta in Red Orbit. Nagrada zlata praksa je pripadla Pivovarni Laško Union, so danes sporočili organizatorji.

Ljubljana. Družba Gen-i, elektrika, energija. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Družba Gen-i, elektrika, energija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Startup podjetje Zemanta. Pisarna, delovno okolje, računalniki, služba. Foto Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Startup podjetje Zemanta.
Pisarna, delovno okolje, računalniki, služba.
Foto Tamino Petelinšek/STA

Letos slovesne podelitve zaradi epidemije koronavirusa ni bilo, so se pa prejemniki nagrade z razglasitvijo strinjali, saj je to "v teh zahtevnih časih ena izmed dobrodošlih pozitivnih novic". V kategoriji velikih podjetij je nagrado prejela družba Gen-I, v kategoriji srednje velikih podjetij Zemanta, v kategoriji malih podjetij pa Red Orbit.

Finalisti so bili med velikimi podjetji še Addiko Bank, AMZS, Danfoss Trata, Luka Koper, Plastika Skaza in Pomgrad. Med srednje velikimi podjetji so bili finalisti poleg nagrajenega EKWB, Imperial Brands - Tobačna Ljubljana, Loterija Slovenije, Lotrič Meroslovje, RCM in Špica International. V kategoriji mala podjetja pa so se za nagrado potegovali tudi Intera, Kens, List, Medius, Renishaw in Zaposlitveni center Avantus.

Tretje leto zapored je pod okriljem projekta Zlata nit potekal tudi natečaj SPP - z leti še vedno zavzeti, ki poteka v sodelovanju z Javnim štipendijskim, razvojnim, invalidskim in preživninskim skladom RS v okviru njihovega projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile - ASI. Osnovno priznanje SSP je prejelo 20 podjetij. S posebnim priznanjem SPP pa so bila nagrajena podjetja Labena v kategoriji malih podjetij, Dobrovita med srednje velikimi podjetji in Unior v kategoriji velikih podjetij.

Medijsko raziskovalni projekt Zlata nit z izborom najboljšega zaposlovalca leta temelji na raziskavi, ki je po številu vključenih najbolj reprezentativna raziskava rasti in razvoja zaposlenih v Sloveniji. V 13 letih je bilo izpolnjeno preko 93.000 anketnih vprašalnikov, v raziskavi pa so doslej sodelovala 404 različna podjetja. Zlata nit v središče merjenja postavlja odnos med zaposlenim in organizacijo.