Expo 2020 23.3.2020 13:48

Organizatorji dubajskega Expa bodo zaradi koronavirusa prilagodili priprave

Dubaj, 23. marca - Organizatorji svetovne razstave Expo v Dubaju, ki se bo začela oktobra, bodo zaradi pandemije novega koronavirusa "ponovno ocenili in prilagodili" priprave. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili v nedeljo, razmere pozorno spremljajo in pripravljajo vse potrebne ukrepe za zmanjšanje tveganja za vse sodelujoče.

Dubaj, Združeni arabski emirati. Načrtovani tematski paviljon Terra na lokaciji svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju. Foto: https://www.expo2020dubai.com/

Dubaj, Združeni arabski emirati.
Načrtovani tematski paviljon Terra na lokaciji svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju.
Foto: https://www.expo2020dubai.com/

Podrobnosti načrtovanih prilagoditev organizatorji niso razkrili. V začetku marca so zatrdili, da koronavirus Expa še ne ogroža, pri čemer so poudarili, da je do oktobra še kar nekaj časa.

Združeni arabski emirati so doslej zabeležili več kot 150 okužb s koronavirusom. Dve osebi sta umrli.

Expo bo v Dubaju potekal med 20. oktobrom letos in 10. aprilom 2021. Organizatorji pričakujejo 25 milijonov obiskovalcev, od tega 70 odstotkov tujih obiskovalcev iz 190 držav.

Slovenija se bo v Dubaju predstavila pod naslovom Slovenia - Green Smart Experience. Izbrana idejna rešitev predstavitvenega paviljona naj bi državo predstavljala kot trajnostno, sodobno in kreativno, s prepletom zelenega okolja, znanja, prebojnih idej in inovacij ter gospodarstva z dodano vrednostjo.