Podjetja 23.3.2020 12:37

Gospodarske zbornice s pobudo za sodelovanje pri reševanju gospodarstva

Ljubljana, 23. marca - Šest organizacij, ki zastopajo podjetja, je danes vladi poslalo pobudo za sodelovanje pri pripravi ukrepov za pomoč gospodarstvu v času trenutne krize. Poudarjajo, da bodo trenutna dejanja pomembno vplivala na to, kako hitro se bomo po končanih izrednih razmerah kot družba zopet postavili na noge.

Kranj, Iskraemeco.
Delavci v proizvodnji.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Združenje Manager, Gospodarska zbornica Slovenije, Klub slovenskih podjetnikov, Slovensko-nemška gospodarska zbornica, Britansko-slovenska gospodarska zbornica in AmCham Slovenija so v pobudi poudarili, da slovensko gospodarstvo podpira vse napore za zajezitev širjenja novega koronavirusa in bolezni covid-19, hkrati pa izrazili prepričanje, da se je treba poleg zagotavljanja zdravstvene oskrbe s to krizno situacijo soočati s pogledom, usmerjenim v prihodnost, so sporočili iz AmCham Slovenija.

Zato so vladi in strokovni skupini pod vodstvom ekonomista Mateja Lahovnika ponudile "vse znanje, ki ga premorejo slovenski menedžerji in menedžerke, podjetniki in podjetnice ter strokovnjaki in strokovnjakinje s področja ekonomije in poslovanja".

Opozorili so na alarmantne razmere v gospodarstvu in pozvali k sprejemu ukrepov za ohranjanje podjetij pri življenju, saj bo sicer Slovenija ostala v globoki in dolgotrajni gospodarski in socialni krizi. Prav tako so opozorili, da je treba podpreti tudi tista podjetja, ki ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za zaposlene v teh časih poslujejo.