Podjetja #družba 18.3.2020 17:28

Telekom, Telemach in A1 skupaj za nemoteno delovanje storitev

Ljubljana, 18. marca - Operaterji Telekom Slovenije, Telemach in A1 se trudijo zagotavljati nemoteno delovanje storitev tudi ob izjemno povečanih obremenitvah omrežij. Kot so zapisali v skupni izjavi, se je v zadnjem obdobju zaradi povečanega obsega dela in šolanja na daljavo uporaba komunikacijskih storitev izjemno povečala.

Ljubljana, CityPark.
Pametni telefoni.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Kot so še zapisali, 24 ur na dan skrbijo za nadzor delovanja omrežja in tehnično podporo uporabnikom ter skladno s potrebami prilagajajo in povečujejo svoje zmogljivosti.

Ob tem operaterji poudarjajo, da lahko k nemotenemu delovanju omrežij "pomembno prispevajo tudi uporabniki komunikacijskih storitev, in sicer na način, da čimbolj optimizirajo uporabo komunikacijskih storitev", in sicer na tiste, ki jih nujno potrebujejo predvsem za delo na daljavo, šolanje od doma in dostop do informacij.

"Racionalna in odgovorna raba komunikacijskih storitev nam bo vsem - tako operaterjem kot podjetjem, državnim organom in drugim institucijam ter uporabnikom omogočila kakovostno komunikacijo v času, ko je naše življenje preseljeno v digitalni svet in se povezujemo na daljavo," so zapisali.

Opozarjajo še, da je najpomembneje, da je "nemotena komunikacija zagotovljena predvsem tistim državnim organom in javnim službam, ki jo najbolj potrebujejo zaradi skrbi za varnost in zdravje vseh nas".