Expo 2020 13.3.2020 15:23

Italija želi na Expu prepletati ekologijo, inovacije in estetiko

Dubaj, 13. marca - Italija bo v svojem paviljonu na svetovni razstavi Expo v Dubaju izpostavila slogan Lepota povezuje ljudi, pri čemer želi estetiko preplesti z ekologijo, inovativnostjo, izobraževanjem in kreativnostjo. Kot so poudarili, želijo izpostaviti priložnosti, ki jih prinašata digitalizacija in krožno gospodarstvo.

Dubaj, Združeni arabski emirati. Upodobitev italijanskega paviljona na Expo 2020. Foto: Expo 2020 Dubaj

Dubaj, Združeni arabski emirati.
Upodobitev italijanskega paviljona na Expo 2020.
Foto: Expo 2020 Dubaj

Italijanski paviljon, ki so ga umestili v sklop priložnosti, bo po navedbah njegovih oblikovalcev prepletal zgodovino, sedanjost in prihodnost Italije, ki jih med drugim zaznamuje estetika oz. lepota.

Kot so zapisali na posebnih spletnih straneh, vzpostavljenih pred Expom, ima Italija kot ena od pomembnih gospodarskih sil veliko pokazati na področju raziskav in razvoja. V zadnjih letih to in mnoga druga področja pomembno zaznamujejo trajnostni pristopi.

Na eni od novinarskih konferenc v sklopu priprav na Expo so pristojne italijanske oblasti napovedale, da bodo posebno pozornost pri promociji na svetovni razstavi v Dubaju namenili malim in srednje velikim podjetjem.

"Prepričani smo, da bo promocija še uspešnejša, če predstavitve prepletemo z bogato italijansko kulturo," je dejal minister za kulturno dediščino in turizem Dario Franceschini.

Expo bo v Dubaju potekal med 20. oktobrom letos in 10. aprilom 2021. Organizatorji pričakujejo 25 milijonov obiskovalcev, od tega 70 odstotkov tujih obiskovalcev iz 190 držav.

Slovenija se bo na Expu predstavila s sloganom Slovenia - Green Smart Experience. Paviljon jo bo po navedbah javne agencije Spirit Slovenija predstavljal kot trajnostno, sodobno in kreativno.