Expo 2020 12.3.2020 7:46

Avstrija na Expu stavi na prebujanje vseh čutov

Dubaj, 12. marca - Avstrija bo v svojem paviljonu na svetovni razstavi Expo v Dubaju ustvarjala mirno vzdušje za spodbujanje kreativnih rešitev. Kot so poudarili, želijo pri obiskovalcih prebuditi vse čute, da bodo kreativni in polni navdihujočih pobud. V paviljonu bodo na voljo tudi avstrijske specialitete.

Dubaj, Združeni arabski emirati.
Upodobitev avstrijskega paviljona na Expo 2020.
Foto: Expo 2020 Dubaj

Avstrija se bo na Expu predstavljala s sloganom Avstrija ima smisel oz. v izvirniku Austria makes sense. Angleška beseda sense pomeni tudi čut oz. čutilo, prebujanje vseh čutov pri obiskovalcih pa bo na Expu eden od ciljev slovenskih severnih sosedov.

Kot so zapisali na uradnih spletnih straneh svetovne razstave, želijo med drugim predstaviti možnosti trajnostnih zgradb prihodnosti, ki jih bo med drugim zaznamoval najsodobnejši način prezračevanja.

Sodobnim rešitvam bo na voljo digitalni laboratorij, tradiciji pa dunajska kavarna, kjer želijo obiskovalcem poleg kulture pitja kave predstaviti tudi nekatere avstrijske specialitete.

Na Dunaju je leta 1873 gostovala peta svetovna razstava, ki je bila obenem prva v nemško govorečem prostoru.

Expo bo v Dubaju potekal med 20. oktobrom letos in 10. aprilom 2021. Organizatorji pričakujejo 25 milijonov obiskovalcev, od tega 70 odstotkov tujih obiskovalcev iz 190 držav.

Slovenija se bo na Expu predstavila s sloganom Slovenia - Green Smart Experience. Paviljon jo bo po navedbah javne agencije Spirit Slovenija predstavljal kot trajnostno, sodobno in kreativno.