Podjetja Startupi 21.2.2020 15:19

Podjetniški sklad s spodbudami za zagon inovativnih podjetij

Ljubljana, 21. februarja - Slovenski podjetniški sklad je danes v uradnem listu objavil razpis za dodeljevanje subvencij za zagon inovativnih podjetij. Okvirna skupna višina sredstev je 2,16 milijona evrov, rok za predložitev vlog pa je 20. april.

Ljubljana. Slovenski podjetniški sklad. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Slovenski podjetniški sklad.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Spodbudo lahko koristijo mikro in mala podjetja, registrirana med 1. januarjem 2019 in 15. marcem letos, ki razvijajo inovativne proizvode, procese ali storitve. Podjetje, ki bo izpolnjevalo pogoje razpisa, bo lahko prejelo do 54.000 evrov subvencije v treh delih za vsako uspešno zaključeno razvojno fazo.

Okvirna skupna višina sredstev je 2,16 milijona evrov, pri čemer je največ do po 1,08 milijona evrov na voljo za kohezijsko regijo Vzhodna oz. Zahodna Slovenija. Obdobje razpoložljivosti sredstev za javni razpis obsega leta 2020, 2021 in 2022 oz. do porabe sredstev.

Namen razpisa je razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev.