Podjetja #družba 21.2.2020 10:34

Po krof v Žito s kriptovaluto

Ljubljana, 21. februarja - V podjetju Žito sledijo trendom tudi z uvajanjem naprednih plačilnih rešitev. V svojih 37 prodajalnah po vsej Sloveniji tako kupcem od konca januarja omogočajo plačilo tudi s kriptovalutami. Da je takšno plačilo možno, kupce obvešča rumena nalepka s slončkom GoCrypto, prvi odzivi pa so zelo pozitivni, so sporočili iz Žita.

Gornja Radgona. Izdelki družbe Žito, kruh. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Gornja Radgona.
Izdelki družbe Žito, kruh.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Žito preko sistema GoCrpyto svojim kupcem omogoča plačevanje s kriptovalutami bitcoin cash, GoC, bitcoin in ether ter vrednostnim bonom euro token, sistem pa podpira dve kriptodenarnici Elly in Bitcoin.com Wallet.

"Gre za enostaven in hiter postopek, ki je hitrejši od plačila s kreditno kartico ali gotovino. Kupec ob plačilu z nalepke, telefona trgovca ali katere druge naprave le poskenira QR-kodo nakupa ter potrdi transakcijo," je povedal direktor Žita maloprodaje Dejan Mirković.

S tem se je podjetje Žito, ki je v lasti hrvaške Podravke, pridružilo več kot 900 trgovcem v 10 državah, ki omogočajo plačevanje s kriptovalutami. "Zaradi odličnega odziva slovenskih trgovcev na GoCrypto je Slovenija vodilna država na svetu po številu lokacij, ki omogočajo tovrstna plačila. Naše sodelovanje z Žitom je še en dokaz, da delamo dobro in da kriptovalute postajajo del potrošniškega vsakdanjika," je pojasnil Dejan Roljič iz podjetja Eligma, ki trgovcem s sistemom GoCrypto omogoča, da pri nakupih sprejemajo kriptovalute, plačilo pa prejmejo v evrih.