Expo 2020 20.2.2020 9:00

Prizorišče Expa v Dubaju obiskal nogometni zvezdnik Messi

Dubaj, 20. februarja - Prizorišče, ki bo od 20. oktobra letos do 10. aprila prihodnje leto gostilo osrednje dogajanje svetovne razstave Expo 2020 Dubai, je ta teden obiskal eden od ambasadorjev prireditve Lionel Messi. Slavni nogometaš se je po trgu Al Wasl sprehodil skupaj z 10 otroci, ki so jih izbrali v žrebu.

Francija, Pariz. Argentinski nogometaš Lionel Messi je dobitnik zlate žoge za leto 2019, nagrade, ki jo za najboljšega nogometaša tradicionalno podeljuje francoska revija France Football. Foto: Xinhua/STA

Francija, Pariz.
Argentinski nogometaš Lionel Messi je dobitnik zlate žoge za leto 2019, nagrade, ki jo za najboljšega nogometaša tradicionalno podeljuje francoska revija France Football.
Foto: Xinhua/STA

Z enim najslavnejših športnikov na svetu so se v torek srečali šolarji iz celotnih Združenih arabskih emiratov, so sporočili organizatorji Expa. Družili so se na trgu Al Wasl, ki bo glavno središče razstavišča in velja za velik arhitekturni dosežek. Pokriva ga namreč ogromna jeklena kupola, težka 550 ton.

Messi, eden največkrat odlikovanih nogometašev v zgodovini tega športa, se je z otroci fotografiral in jim delil avtograme. "V veliko zadovoljstvo mi je bilo srečati se z otroci in z njimi preživljati čas - njihova generacija bo dala prihodnje superzvezdnike v športu in na številnih drugih področjih življenja, ki nas bodo vodili v optimistično prihodnost," je poudaril.

Nogometni zvezdnik se je z zanimanjem seznanil tudi s pripravami na Expo. "Kot vsi drugi se tudi jaz že veselim obiska Expa 2020, ko bo oktobra odprl vrata," je poudaril.

Srečanje otrok z Messijem je pripravil Expo šolski program, ki bo ogled svetovne razstave omogočil milijonom učencev z vse države. Šlo bo sicer za prvi Expo v regiji Bližnjega vzhoda, Afrike in Južne Azije, pa tudi največji dogodek doslej v arabskem svetu, so še poudarili organizatorji.

Organizatorji na svetovni razstavi pričakujejo 25 milijonov obiskovalcev, od tega 70 odstotkov tujih obiskovalcev. Na razstavi bo s paviljonom prisotna tudi Slovenija, ki se bo predstavila pod naslovom Slovenia - Green Smart Experience.