Turizem 17.2.2020 14:50

Slovenski turizem z rekordnim številom sledilcev na družbenih omrežjih

Ljubljana, 17. februarja - Slovenska turistična organizacija (STO) je v lanskem letu nadaljevala promocijske aktivnosti na družbenih omrežjih in osrednjem turističnem portalu slovenia.info. Družbena omrežja, vključno s Facebookom, Instagramom in Twitterjem, pod imenom Feel Slovenia so v preteklem letu dosegla nove rekorde pri številu sledilcev, so sporočili iz organizacije.

Bled. Blejsko jezero, otok in grad. Foto: Tinkara Zupan/STA Arhiv STA

Bled.
Blejsko jezero, otok in grad.
Foto: Tinkara Zupan/STA
Arhiv STA

Facebook profil Feel Slovenia je presegel 557.000 sledilcev, Instagramov račun z istim imenom jih je imel 192.000, na Twitterju pa so jih našteli 45.000. Več kot 30-odstotno rast sta zabeležili družbeni omrežji Linkedin in poslovni Twitter, spletno mesto slovenia.info pa je obiskalo več kot 2,6 milijona uporabnikov oz. 5,2 odstotka več kot pred letom dni.

Pomembno je k tem rezultatom prispevalo intenzivno sodelovanje STO s športniki, prepoznavnimi osebnostmi, vplivneži ter uglednimi mediji in globalnimi znamkami na področju turizma, so izpostavili v sporočilu za javnost.

"STO je v zadnjih letih na področju digitalnega komuniciranja naredila velike korake, ki se ob številnih nagradah odražajo tudi v rasti števila sledilcev in njihovih interakcij," je izpostavila direktorica STO Maja Pak. "Imamo močno zgodbo zelene Slovenije, ki jo podpira znamka I Feel Slovenia in ki jo v sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom in drugimi ključnimi partnerji konsistentno in intenzivno komuniciramo ter na učinkovit in inovativni način implementiramo v komunikaciji na družbenih omrežjih," je še dodala.

Na Facebooku so najuspešnejše nesponzorirane objave preteklega leta prikazovale Pot med krošnjami (5021 interakcij), posnetek v živo z Bohinjskega jezera (4974 interakcij), 10 slikovitih slovenskih jezer (4800 interakcij), posnetek v živo iz Kurentovanja na Ptuju (4100 interakcij) ter Evropske destinacije odličnosti v Sloveniji (3750 interakcij).

Na Instagramu so bile med top petimi objavami podobe Blejskega jezera, Ljubljane, Bohinja in reke Soče, ki so skupaj prejele več kot 59.100 všečkov, na Twitterju pa so uporabnike najbolj prepričale video vsebine na temo Slovenije kot destinacije za aktivna, urbana in wellness doživetja (738 interakcij), 10 zanimivih slovenskih gradov (434 interakcij) in objava National Geographica (405 interakcij).

STO sicer upravlja in ureja 11 profilov Feel Slovenia, ob omenjenih še na omrežjih Pinterest, Tripadvisor, Youtube, Vkontakte, Wechat in Weibo. Na vseh kanalih so lani zabeležili rast sledilcev v primerjavi z letom poprej.

Na uradnem slovenskem turističnem portalu www.slovenia.info so se obiskovalci lani v povprečju zadržali dve minuti in obiskali dve strani. Največ obiskovalcev spletnega mesta je bilo iz Italije, Nemčije in Avstrije, sledile so Francija, ZDA, Velika Britanija, Švica in Španija. Oglaševalske kampanje so na stran privabile 846.000 obiskovalcev iz večine evropskih držav in ZDA.

Obiskovalce so najbolj pritegnile teme kako prispeti v Slovenijo z avtom, Bled, Dolina Soče, Pohodništvo ter Terme in zdravilišča. V skladu s svetovnim trendom je več kot 60 odstotkov uporabnikov osrednji turistični portal obiskalo prek mobilnih naprav, kar glede na leto 2018 predstavlja 12-odstotno rast.