#družba 17.2.2020 8:42

Vodja Registra.si na čelu evropskih domen

Ljubljana, 17. februarja - Na 63. letnem srečanju Združenja evropskih nacionalnih registrov (CENTR) so na mesto predsednice upravnega odbora te organizacije izvolili vodjo slovenskega Registra.si Barbaro Povše Golob. Srečanje je v Ljubljani gostil slovenski Register.si, ki deluje v okviru Arnesa. Poleg nje so v upravnem odboru še David Fowler (Kanada), Philip Du Bois (Belgija), Hilda Thunem (Norveška) in Danny Aerts (Švedska).

Ljubljana.
Upravni odbor organizacije CENTR: Barbara Povše Golob (Register.si, Slovenija), David Fowler (Kanada), Philip Du Bois (Belgija), Hilda Thunem (Norveška) in Danny Aerts (Švedska).
Foto: CENTR

CENTR že 22 let združuje nacionalne registre Evrope in po svetu - nacionalni registri so organizacije, ki upravljajo vrhnje domene, kot sta denimo .si ali .hr. CENTR združuje 54 polnopravnih članov in osem pridruženih članov - njihov portfelj predstavlja več kot 80 odstotkov vseh registriranih domen po svetu, so še sporočili iz Registra.si.

"Izvolitev vodje Registra.si Barbare Povše Golob na mesto predsedujoče upravnemu odboru CENTR pomeni veliko priznanje državi z sorazmerno majhnim številom domen. Odraža tudi zaupanje za več kot 20 let dobrega dela slovenskega Registra.si na mednarodni ravni. Nenazadnje je Register.si eden od ustanovnih članov organizacije CENTR. Barbara Povše Golob je prva ženska na mestu predsednice upravnega odbora te organizacije," so zapisali.

Barbara Povše Golob je vodja Registra.si od leta 1997, hkrati sodeluje v različnih delovnih skupinah organizacije Council of European National Top-Level Domain Registries (CENTR). Je aktivna sooblikovalka delovanja organizacije The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), od lani je predsednica programskega odbora ccNSO v okviru ICANN.