Za študentske inovativne projekte dobrih 1,96 milijona evrov

Ljubljana, 13. februarja - Ministrstvo za izobraževanje in Evropski socialni sklad bosta v študijskem letu 2019/2020 sofinancirala 115 študentskih inovativnih projektov 19 visokošolskih zavodov iz vzhodne in zahodne regije v skupni vrednosti nekaj več kot 1,96 milijona evrov. Program vzpodbuja sodelovanje in povezovanje teh zavodov z negospodarskim in neprofitnim sektorjem.

Kot so danes sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, se bodo študenti v interdisciplinarnih skupinah pod mentorstvom pedagoškega mentorja in strokovnega sodelavca seznanili s praktičnimi izzivi v lokalnem in regionalnem okolju. Študenti bodo s tem pridobili praktična znanja, veščine in izkušnje, ki jim bodo olajšali prehod na trg dela.

Sicer je na tretji javni razpis pod naslovom Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem - Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016-2020 prispelo 20 prijav za 162 projektov v skupni vrednosti nekaj manj kot 2,72 milijona evrov. Interes javnih in zasebnih visokošolskih zavodov iz vzhodne in zahodne kohezijske regije je tako občutno presegel razpoložljiva sredstva.